Video Cazul Firu: Mama condamnată pentru răpirea propriului copil poate ţine fetiţa. Decizia e provizorie

Coleta Firu, mama fetiţei care în urmă cu şase ani a plecat cu copilul său din Belgia, ulterior fiind condamnată în această ţară pentru răpire, îşi poate păstra în custodie fiica, după ce Protecţia Copilului Ilfov a amânat, provizoriu, decizia de încredinţare a minorei către tată.

1817 afișări

Coleta Firu, mama acuzată că a plecat din Belgia cu fetiţa de doar câteva luni fără acordul tatălui, s-a întâlnit, luni, cu acesta, la sediul Protecţiei Copilului Ilfov, acolo unde au fost întâmpinaţi de executorul judecătoresc.

Acesta din urmă ar fi trebuit să pună în aplicare executarea de predare a minorului către tată, Stelian Velea, cu domiciliul în Belgia, aşa cum au stabilit instanţele de judecată. Avocaţii mamei au reuşit, însă, să obţină o ordonanţă preşedinţială care stabileşte ca, până la soluţionarea procesului privind custodia copilului, minorul să locuiască cu mama, astfel că fetiţa a plecat acasă cu mama ei.

„Noi am venit azi şi cu mama şi cu copilul, pentru a demonstra faptul că am luat act de această convocare, dar din punct de vedere procedural nu se poate întâmpla nimic azi pentru că avem o ordonanţă preşedinţială, care stabileşte, provizoriu ce-i drept, locuinţa copilului la mamă. Din păcate, poziţia executorului judecătoresc este una extrem de ostilă, agresivă mult peste cadrul legal (…) Ne gândim să facem plângere penală împotriva executorului, care ignoră deciziile judecătoreşti, cum este ordonanţa despre care am pomenit”, a declarat, la ieşiea din sediul Protecţiei Copilului Ilfov, Adrian Amuza, avocatul mamei.

Potrivit sursei citate, în sediul Protecţiei Copilului s-a încercat o apropiere între copil şi tată, însă, fetiţa ar fi început să plângă atunci când tatăl a încercat să-i dea fiicei sale câteva jucării.

În replică, tatăl acuză că fetiţa îl respinge pentru că aşa ar fi fost învăţată de mama ei.

Conflictul dintre părinţi a început acum cinci ani, iar pe vremea aceea fetiţa avea doar şase luni. Mama a plecat cu fetiţa din Belgia, fără acceptul tatălui şi spune că a fugit pentru că fostul său iubit ar fi supus-o la rele tratamente.

Între timp, femeia a fost condamnată în Belgia la 18 luni de închisoare pentru răpire internaţională şi la plata unor daune de 15.000 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici