Cazul maşinilor luate în leasing: Lee Wilkins, fost manager la Vodafone România, a fost reţinut

Lee Wilkins, fost manager la Vodafone România, a fost reţinut de procurori în dosarul în care se anchetează achiziţionarea în leasing a unor maşini, printre care un Porsche Cayenne, reclamate ulterior ca furate pentru încasarea despăgubirilor de la firma de asigurare, potrivit unor surse judiciare.

2262 afișări
Imaginea articolului Cazul maşinilor luate în leasing: Lee Wilkins, fost manager la Vodafone România, a fost reţinut

Cazul maşinilor luate în leasing: Lee Wilkins, fost manager la Vodafone România, a fost reţinut (Imagine: Shutterstock)

Lee Wilkins a fost audiat miercuri şi reţinut pentru 24 de ore pentru că a pretins în fals că este parte vătămată într-un caz de furt, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Alături de el au fost reţinute pentru înşelăciune şi fals în declaraţii alte cinci persoane. O altă persoană este căutată pentru aceleaşi infracţiuni, pentru aceasta urmând ca procurorii să ceară arestarea în lipsă.

Pentru alte patru persoane - pretinşii hoţi ai maşinilor declarate furate - au fost emise ordonanţe de reţinere pentru complicitate la înşelăciune.

Totodată, procurorii fac cercetări cu privire la trei persoane, angajaţi ai firmei de asigurări Astra, preşedintele Astra şi doi angajaţi, au arătat sursele citate.

Cei zece reţinuţi vor fi prezentaţi joi dimineaţă Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare pentru 29 de zile, iar pentru persoana lipsă, procurorii vor cere arestarea pentru 30 de zile, de la momentul la care va fi găsită.

Preşedintele Astra Asigurări, Radu Mustăţea, a fost, miercuri, la Serviciul Furturi Auto al Poliţiei Române şi a dat informaţii cu privire la acest caz.

"În calitate de reprezentant al Astra, am prezentat informaţii despre un Porsche Cayenne, achiziţionat în leasing de un cetăţean britanic, fost manager la Vodafone România, care, ulterior, a reclamat furtul vehiculului şi plata despăgubirilor. Astra, în calitate de asigurător, a plătit suma de 83.600 euro pentru poliţa încheiată de firma de leasing. Astra s-a constituit deja parte civilă şi vrea să recupereze suma plătită ca despăgubire pentru aşa-zisul furt al vehiculului", a declarat pentru MEDIAFAX Mustăţea.

La Serviciul Furturi Auto a mai dat declaraţii şi directorul Departamentului de daune al Astra, Răzvan Ieremia.

Poliţiştii au făcut, miercuri dimineaţă, 14 percheziţii în Capitală şi în mai multe judeţe din ţară, la locuinţele a 18 persoane suspectate că luau maşini în leasing, pe care apoi le vindeau în ţări din Orientul Mijlociu şi le declarau furate pentru a încasa asigurările.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au loc în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman, fiind vizată o grupare infracţională care a înşelat societăţi de asigurări.

Sarca a precizat că prejudiciul estimat în acest caz se ridică la sute de mii de euro.

În acest caz sunt suspectate 18 persoane, pe numele lor fiind emise mandate de aducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici