Cazul medicilor acuzaţi de corupţie: Neurochirurgul care îi evalua pe copiii cu dizabilităţi din Bacău a fost arestat preventiv

Medicul de neurochirurgie infantilă Elena Munteanu, acuzat că ar fi condiţionat eliberarea unor documente medicale pentru copii cu dizabilităţi de primirea unor produse sau bani, a fost arestat, vineri, de Curtea de Apel Bacău pentru dare de mită, complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă

604 afișări
Imaginea articolului Cazul medicilor acuzaţi de corupţie: Neurochirurgul care îi evalua pe copiii cu dizabilităţi din Bacău a fost arestat preventiv

Cazul medicilor acuzaţi de corupţie: Neurochirurgul care îi evalua pe copiii cu dizabilităţi din Bacău a fost arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)

Curtea de Apel Bacău a emis, vineri, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele medicului Elena Munteanu, după ce magistraţii au admis recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău la sentinţa dată iniţial de Tribunalul Bacău.

În 23 octombrie, judecătorii Tribunalului Bacău au respins propunerea făcută de procurori, aceea ca Elena Munteanu să fie cercetată în stare de arest preventiv.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, sentinţa dată de Cutea de Apel Bacău este definitivă.

În motivarea depusă în instanţă de către procurorii Parchetului Tribunalului Bacău, se arată că medicul specialist în neurologie şi psihiatrie pediatrică Elena Munteanu, în calitate de membru al Serviciului de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bacău, condiţiona eliberarea documentelor medicale de primirea unor sume de bani sau bunuri.

Conform anchetatorilor, banii şi produsele alimentare erau pretinse de către medic atât pentru cazurile reale, care necesitau revizuiri anuale în vederea menţinerii gradului de handicap, cât şi pentru a influenţa ceilalţi membri ai comisiei de evaluare din care făcea parte.

Acest caz se află în atenţia anchetatorilor încă din luna iulie, când a şi fost deschis dosar penal în baza unor informaţii şi date primite de procurori.

Procurorii băcăuani, sprijiniţi de poliţişti şi lucrători ai structurilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie din mai multe judeţe ale Moldovei, au descins, pe 22 octombrie, la locuinţa şi cabinetele medicului Elena Munteanu, precum şi la locuinţa mamei acesteia.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat înscrisuri şi mai mulţi saci cu medicamente, precum şi peste 200.000 de lei şi 13.000 de euro. Astfel, la locuinţa mamei Elenei Munteanu au fost găsiţi 140.000 de lei, în timp ce în seiful din casa aceluiaşi medic s-au descoperit 35.000 de lei şi 10.200 de euro, precum şi numeroase certificate de trezorerie şi carduri bancare, atât pe numele femeii, cât şi pe cel al mamei acesteia.

În acelaşi dosar, procurorii băcăuani îl anchetează şi pe medicul Costel Sălbaticu, în calitate de preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Bacău, precum şi patru aparţinători ai persoanelor cu handicap evaluate.

Tot în urma descinderilor din 22 octombrie, procurorii au confiscat de la locuinţa medicului Costel Sălbaticu suma de 28.000 de lei, 3.000 de euro şi 100 de lire sterline.

În ceea ce-l priveşte pe acest medic, procurorii au decis să fie cercetat în stare de libertate, însă cu interdicţia de a nu părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici