Cazul poliţistei care şi-a împuşcat mama şi bebeluşul, apoi s-a sinucis, a fost clasat. La ce concluzie s-a ajuns

Dosarul poliţistei din Târgu-Jiu care şi-a împuşcat mama şi fiul în vârstă de şase luni a fost clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. După doi ani de cercetări, aceştia au stabilit că sinuciderea femeii din cauza stării psihice precare „nu este prevăzută de legea penală”.

7697 afișări
Imaginea articolului Cazul poliţistei care şi-a împuşcat mama şi bebeluşul, apoi s-a sinucis, a fost clasat. La ce concluzie s-a ajuns

Cazul poliţistei care şi-a împuşcat mama şi bebeluşul, apoi s-a sinucis, a fost clasat. La ce concluzie s-a ajuns

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în cazul fostei angajate a Poliţiei Transporturi Târgu-Jiu, care în luna iulie a anului 2018, în timpul concediului de maternitate, şi-a împuşcat mama şi fiul în vârstă de şase luni, apoi s-a sinucis, cu pistolul soţului ei, agent în cadrul IPJ Gorj. Anchetatorii au dispus clasarea dosarului în care s-au făcut, timp de doi ani, cercetări pentru omor calificat.

„Se dispune clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor calificat, deoarece în cauză a intervenit decesul autorului faptei care ulterior s-a sinucis. Legat de acest ultim aspect se reţine că fapta persoanei care, pe fondul unei stări psihice precare, alege benevol să se sinucidă, nu este prevăzută de legea penală”, se precizează în ordonanţa de clasare.

Iniţial procurorii au avut două variante de lucru: cea a dublei crime, urmate de sinucidere şi varianta ca soţul să-i fi executat pe toţi trei. Anchetatorii au stabilit la final că există probe certe care atestă că fosta poliţistă şi-a împuşcat mama şi fiul, cu pistolul de serviciu al soţului ei, după care s-a sinucis cu aceeaşi armă.

Fosta poliţistă şi soţul ei, tot poliţist, se mutaseră, după naşterea fiului lor, în localitatea Băleşti, din judeţul Gorj. În 29 iulie 2018, cu câteva ore înainte de a pleca la serviciu, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a mers la o farmacie din Târgu-Jiu, pentru a-i cumpăra medicamente soacrei sale. Acesta, dar şi socrul său, au declarat, în faţa anchetatorilor, că tânăra de 33 de ani se schimbase după naşterea fiului ei şi se temea ca bebeluşul să nu se îmbolnăvească. Fiind poliţistă, aceasta a evitat un consult psihiatric, de teamă să nu-şi piardă locul de muncă.

„Ambii martori amintesc faptul că, după naşterea relativ recentă a minorului, comportamentul (...) s-a schimbat, în sensul că aceasta a devenit extrem de protectoare cu minorul pe care susţinea, între altele, că doreşte să-l ferească de orice sursă de radiere, în special de cele produse de echipamentele electronice”, se arată în ordonanţa de clasare.

Femeia şi-a împuşcat, în 29 iulie 2018, mama şi fiul cu pistolul soţului ei, plecat la farmacie.

Întors în locuinţă, după descoperirea făcută, bărbatul a sunat la 112 şi a cerut să fie trimisă o ambulanţă la Băleşti, anunţând că „soţia mea, care este poliţistă, şi eu sunt tot poliţist, a luat pistolul şi s-a împuşcat şi pe ea, şi pe mama ei şi copilul meu. Copilul încă mai trăieşte! Eu acum am venit acasă".

Bebeluşul a murit, însă, la spital.

După incident, agentul a fost cercetat de superiori, pentru „nerespectarea prevederilor legale referitoare la păstrarea şi asigurarea armamentului din dotare şi a muniţiei aferente”. Consiliul de Disciplină a propus sancţionarea cu mustrare scrisă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici