Cazul profesoarei din Suceava, care s-a întors recent din China: Ce indică rezultatele analizelor

Profesoara din Suceava venită din China are gripă, rezultatele efectuate la Institutul „Matei Balş” din Capitală indicând pozitiv pentru tulpina AH3, informează sâmbătă Ministerul Sănătăţii.

6796 afișări
Imaginea articolului Cazul profesoarei din Suceava, care s-a întors recent din China: Ce indică rezultatele analizelor

Sursa FOTO: Profimedia

Pacienta de la Suceava a iesit pozitiv la gripă AH3, conform ultimei raportari a Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase "Matei Balş” din Bucureşti, transmite Ministerul Sănăţii.

În schimb, rezultatele pacientei din Suceava, internate în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, sunt negative pentru coronavirus.

Medicii din Iaşi au preluat-o pe suceveanca venită din China, după ce s-a plâns de simptome de gripă. Femeii i-au fost recoltate analize pentru coronavirus, având în vedere legătura ei cu China.

Anterior, surse medicale din Iaşi au declarat pentru MEDIAFAX că profesoara din Suceava nu are coronavirus, potrivit primelor analize.

Profesoara de engleză în vârstă de 32 de ani a fost dusă vineri seară, cu o autospecială SMURD, de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi a fost izolată. Analizele au fost efectuate la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Femeia a fost scăpată cu targa de personalul medical care o transfera la Iaşi. Unul dintre ambulanţieri s-a împiedicat şi a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

„Din câte ştiu, pacienta acuza dureri de cap, tuşea, dar sunt simptome care pot anunţa o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura cu zona geografică respectivă trebuie să excludem (coronavirus – n.r.) şi să facem toate analizele de laborator. La Iaşi nu a ajuns încă kitul de testare, avem însă aparatul. Kitul ar trebui să ajungă luni sau marţi" , spunea, vineri seara, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Profesoara s-a întors în 1 februarie din China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici