Cazul studentei japoneze ucise: Ponta a cerut o anchetă la Aeroportul Otopeni şi pedepsirea vinovaţilor

Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Transporturilor o informare cu privire la împrejurările care au făcut posibilă tragedia căreia i-a căzut victimă studenta japoneză Yurika Masuno, el cerând totodată şi propuneri urgente de măsuri privind situaţia din Aeroportul Otopeni, anunţă Guvernul.

949 afișări
Imaginea articolului Cazul studentei japoneze ucise: Ponta a cerut o anchetă la Aeroportul Otopeni şi pedepsirea vinovaţilor

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În urma datelor apărute cu privire la securitatea călătorilor care tranzitează Aeroportul Henri Coandă, Primul-Ministru al Guvernului României, domnul Victor Ponta, a solicitat Ministerului Transporturilor o informare, precum şi un plan de măsuri urgente pentru îmbunătăţirea situaţiei. Premierul României îşi exprimă regretul cu privire la tragedia căreia i-a căzut victimă studenta Yurika Masuno", se arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, de către biroul de presă al Executivului.

De asemenea, documentul citat arată că cei găsiţi vinovaţi vor răspunde legal.

"Guvernul României asigură că cei care nu şi-au respectat atribuţiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor răspunde legal. Guvernul asigură că vor fi luate măsurile necesare, astfel încât securitatea şi siguranţa călătorilor care folosesc Aeroportul Henri Coandă să fie pe deplin asigurată", se mai spune în document.

O tânără japoneză a fost acostată, acum două săptămâni, în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit şi ucisă.

Principalul suspect în acest caz este un tânăr care obişnuia să racoleze clienţi pentru taximetriştii din zona aeroportului, potrivit unor surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici