Cazul studentei japoneze ucise: Rezultatele expertizelor ADN îl indică drept autor al crimei pe Nicolae Vlad

Probe ADN aparţinând lui Nicolae Vlad au fost găsite pe mâna stângă şi hanoracul japonezei, violată, ucisă şi tâlhărită, în seara de 15 august, într-o pădure din Corbeanca, după ce a fost luată cu un taxi de la Aeroportul Otopeni.

1203 afișări
Imaginea articolului Cazul studentei japoneze ucise: Rezultatele expertizelor ADN îl indică drept autor al crimei pe Nicolae Vlad

Nicolae Vlad (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În continuarea cercetărilor în cauza privind uciderea studentei de naţionalitate japoneză, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au intrat în posesia a două dintre rezultatele testelor genetice de tip ADN, miercuri, ora 12.30", informează Ministerul Public.

Astfel, în cauza preluată - prin dispoziţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti - având ca obiect comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie asupra a persoanei vătămate, de sex feminin, Maria S. "s-a identificat profilul ADN al inculpatul Nicolae Vlad pe obiectul de îmbrăcăminte (intimă-n.r.) aparţinând acestei victime".

De asemenea, cel de-al doilea rezultat genetic de tip ADN comunicat a stabilit că profilul genetic aparţinând inculpatului Nicolae Vlad a fost identificat pe hanoracul şi mâna stângă a victimei studenta japoneză, Yurika M.

În cursul zilei de miercuri au fost audiate două persoane, rude ale victimelor din aceste cauze, în zilele următoare continuând audierile, precizează sursa citată.

Anchetatorii au dispus în cazul lui Vlad Nicolae (26 de ani) - arestat pentru uciderea studentei japoneze - efectuarea a trei expertize ADN, două dintre acestea, potrivit rezultatelor, legându-l de violarea şi uciderea studentei japonezei şi de violarea unei femei din sectorul 1.

În 24 februarie 2012, în jurul orei 21.30, Vlad a pătruns fără drept în locuinţa Mariei S., din sectorul 1 Bucureşti, după care - prin exercitarea de violenţe asupra acesteia - a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi bijuterii) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere. În 29 februarie 2012, anchetatorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, neştiind cine este autorul.

Ministerul Public a informat că din actele de cercetare efectuate în cauză rezultată următoarele date relevante: "există indicii temeinice cu privire la faptul că autorul infracţiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunilor de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu; infracţiunile mai sus descrise au fost comise pe timpul nopţii (în interiorul intervalului 21.30 - 23.00)".

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, explică Ministerul Public.

Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Însă tânăra şi Vlad au coborât la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.

Nicolae Vlad (26 de ani), născut în Bucureşti, dar domiciliat în Baloteşti, a fost arestat în 19 august.

Bărbatul este expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul crimei.

Pe de altă parte, în acest caz taximetristul care i-a lăsat pe studenta japoneză şi pe asasinul ei lângă pădurea din Corbeanca, unde tânăra a fost găsită moartă două zile mai târziu, a fost pus sub acuzare, pentru că a condus deşi avea permisul anulat.

"În conformitate cu probatoriul administrat până în acest moment al urmării penale a rezultat că în perioada în perioada iulie-august 2012, în mod repetat, învinuitul Răzvan Viorel Covali a condus pe drumurile publice autoturismul deşi avea permisul de conducere anulat", precizează Ministerul Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici