Cazul tânărului suspectat de uciderea japonezei, preluat de Parchetul instanţei supreme

Cazul tânărului suspectat de uciderea japonezei găsite la marginea unei păduri din Corbeanca a fost preluat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pasul următor al anchetei fiind efectuarea unei expertize ADN.

195 afișări
Imaginea articolului Cazul tânărului suspectat de uciderea japonezei, preluat de Parchetul instanţei supreme

Cazul tânărului suspectat de uciderea japonezei, preluat de Parchetul instanţei supreme (Imagine: Shutterstock)

"Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, a dispus preluarea cauzei privind pe Vlad Nicolae de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În această cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat de către Vlad Nicolae", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Potrivit PICCJ, considerentele care au stat la baza preluării cazului au vizat complexitatea cauzei, faptul că victima este o persoană cu cetăţenie străină, ceea ce necesită corespondenţă cu ambasada, precum şi împrejurarea că din datele cauzei au rezultat indicii că inculpatul ar fi suspect de mai multe fapte de violenţă comise pe raza mai multor judeţe. La aceste împrejurări se adaugă necesitatea soluţionării cu celeritate a cauzei, se mai arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 15 august, în jurul orei 20.30, Nicolae Vlad a abordat victima în incinta Aeroportului "Henri Coandă", oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. În acest context, inculpatul a urcat, împreună cu victima, în taxi, însă cei doi au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Inculpatul şi japoneza au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului, după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers, iar două zile mai târziu, respectiv vineri, în acelaşi loc, a fost descoperit cadavrul victimei.

Cadavrul japonezei care avea 20 de ani era acoperit cu frunze şi prezenta urme de violenţă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. La circa 60-70 de metri distanţă, a fost descoperită valiza victimei.

Cercetările în acest caz vizează şi posibilitatea ca suspectul să fi întreţinut relaţii sexuale cu victima, înaintea crimei.

Suspectul, care are 26 de ani şi domiciliul în judeţul Ilfov, neagă faptul că ar fi ucis-o pe japoneză, potrivit aceloraşi surse.

El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, duminică, la propunerea procurorilor.

Până în acest moment, a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului şi a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează să fie efectuată în zilele următoare, potrivit PICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici