Cazuri de trichineloză depistate la porci tăiaţi înaintea Crăciunului, în gospodării din Cluj

Inspectorii DSVSA Cluj au depistat în perioada premergătoare Crăciunului, la nivelul judeţului, zece cazuri de trichineloză la porci tăiaţi în gospodăriile cetăţenilor, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

786 afișări
Imaginea articolului Cazuri de trichineloză depistate la porci tăiaţi înaintea Crăciunului, în gospodării din Cluj

Cazuri de trichineloză depistate la porci tăiaţi înaintea Crăciunului, în gospodării din Cluj

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că face apel la cetăţeni să se prezinte la medicul veterinar de fiecare dată când sacrifică porci pentru consumul propriu, în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.

„În această perioadă premergătoare Crăciunului, cei care sacrifică porcine trebuie să prezinte, obligatoriu, probe pentru analize la medicul veterinar. La nivelul judeţului Cluj au fost depistate, până acum, zece cazuri de infestare cu trichineloză, fiind aplicate măsuri de retragere a cărnii înainte de a fi consumată şi, ulterior, de distrugere a acesteia. Aceste cazuri au fost descoperite în gospodăriile unor cetăţeni din comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca şi nu numai. Facem apel la cetăţeni să se prezinte la medicul veterinar de fiecare dată când sacrifică porci pentru consumul propriu, în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri”, a spus Oleleu.

Potrivit acestuia, la nivelul DSVSA Cluj se asigură permanenţa în vederea efectuării examenului trichineloscopic la carnea de porc inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

În judeţul Cluj sunt mai multe puncte în care se efectuează examenul trichineloscopic, dintre care cele mai multe, trei, în municipiul Cluj-Napoca.

„Carnea obţinută în urma sacrificării tradiţionale în sistem gospodăresc este interzis a fi comercializată pentru consum public în magazine, restaurante sau pieţe, fiind destinată doar consumului propriu în familie”, a subliniat directorul DSVSA Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici