CC: Legile pensiilor, creşterii salariilor profesorilor şi cea a Curţii de Conturi, constituţionale

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că legile pensiilor, creşterii salariilor cadrelor didactice şi cea a Curţii de Conturi sunt constituţionale.

56 afişări

Imaginea articolului CC: Legile pensiilor, creşterii salariilor profesorilor şi cea a Curţii de Conturi, constituţionale

CC: Legile pensiilor, creşterii salariilor profesorilor şi cea a Curţii de Conturi, constituţionale

Redăm integral comunicatul Curţii Constituţionale:

"În şedinţa din data de 15 octombrie 2008, Curtea Constituţională a soluţionat 3 sesizări formulate în cadrul controlului anterior promulgării legii, în temeiul art.146 lit.a) din Constituţie, după cum urmează:

- Sesizarea de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, formulată de Guvernul României.

Curtea a decis, cu unanimitate de voturi, că legea este constituţională.

- Sesizarea de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, formulată de Guvernul României.

Cu majoritate de voturi, Curtea a constatat că legea este constituţională.

- Sesizarea formulată de Preşedintele României, referitoare la neconstituţionalitatea unor dispoziţii din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

Cu majoritate de voturi, Curtea a constatat că textele criticate în sesizare sunt constituţionale.

Motivarea soluţiilor pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziilor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică Preşedintelui României în vederea promulgării legilor, în condiţiile art.77 alin.(3) din Constituţie."

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CC ,
SALARII ,
PROFESORI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.