CCR a respins sesizarea lui Iohannis asupra modificării Legii privind organizarea judiciară

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii 304/20004 privind organizarea judiciară, judecătorii motivând că a fost depăşit termenul în care şeful statului putea sesiza Legea la CCR.

794 afișări
Imaginea articolului CCR a respins sesizarea lui Iohannis asupra modificării Legii privind organizarea judiciară

CCR a respins sesizarea lui Iohannis asupra modificării Legii privind organizarea judiciară

Pe 4 mai, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care face parte din pachetul celor trei legi ale justiţiei. În sesizarea preşedintelui la CCR, pe modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, se arată că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie poate afecta independenţa justiţiei prin faptul că este redusă ca număr de angajaţi. CCR a decis deja că structura este conform Constituţiei. Sursa citată precizează că limitarea, prin lege, a numărului de posturi la 15 procurori fragilizează chiar de la început buna funcţionare şi independenţa funcţională a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Un alt argument al şefului statului pentru cererea trimisă la Curtea Constituţională se referă la un posibil paralelism între o prevedere a Legii menţionate şi un text din Constituţie. Un alt argument al preşedintelui României cu privire la neconstituţionalitatea Legii 304/2004 este legat de un articol care face referire la configuraţia sălii de judecată care "trebuie să reflecte principiul egalităţii de arme", despre care Iohannis susţine în sesizarea către CCR că este neclar şi nu are previzibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici