CE a alocat României 6,86 milioane de euro în cadrul programului "Fructe şi legume în şcoli"

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, aprobarea bugetului programului european de distribuire a fructelor şi legumelor în şcoli, din totalul de 150 de milioane României revenindu-i 6,86 milioane de euro.

314 afișări
Imaginea articolului CE a alocat României 6,86 milioane de euro în cadrul programului "Fructe şi legume în şcoli"

CE a alocat României 6,86 milioane de euro în cadrul programului "Fructe şi legume în şcoli" (Imagine: Hepta)

Potrivit unui comunicat al CE, statele membre au fost de acord cu propunerea Comisiei Europene privind un buget total de 150 de milioane de euro pentru programul european "Fructe şi legume în şcoli".

Din cele 150 de milioane, României i-au fost alocate 6,86 milioane de euro.

Germania primeşte cea mai mare sumă, aproape 28 de milioane de euro, urmată de Italia - 26,8 milioane de euro şi Polonia - 18 milioane de euro.

Programul, creat în 2009, îşi propune să distribuie fructe şi legume în şcoli, având ca obiectiv furnizarea de astfel de produse pentru aproximativ 12 milioane de copii cu vârste între 6 şi 10 ani din cele 25 de state membre participante (Finlanda, Suedia şi Marea Britanie au decis să nu mai participe la program, de la 1 august 2015).

Programul a fost iniţiat ca urmare a scăderii consumului de fructe şi legume în rândul copiilor.

Din 2004, programul finanţează şi iniţiative educaţionale care explică beneficiile consumului de fructe şi legume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici