CE alocă 24 milioane de euro programului multianual al României pentru azil, migraţie şi integrare

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, 22 de programe multianuale pentru azil, migraţie şi integrare, printre care şi cel al României, care va primi în perioada 2014-2020 aproximativ 24 de milioane de euro din partea UE.

126 afișări
Imaginea articolului CE alocă 24 milioane de euro programului multianual al României pentru azil, migraţie şi integrare

CE alocă 24 milioane de euro programului multianual al României pentru azil, migraţie şi integrare (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, Comisia Europeană a aprobat, miercuri, 22 de noi programe naţionale multianuale în cadrul Fondului pentru azil, migraţie şi integrare (AMIF) şi al Fondului pentru securitate internă (FSI) pentru perioada 2014-2020, cele două fonduri reprezentând împreună aproximativ 1,8 miliarde de euro. Alte 36 de programe naţionale vor fi aprobate mai târziu în cursul anului.

Printre cele 22 se numără şi programul multianual 2014-2020 al României, care va beneficia de o alocare de aproximativ 24 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Cea mai mare parte a acestor fonduri, 21,9 milioane de euro, provin din Fondul pentru azil, migraţie şi integrare (AMIF).

Pe lângă alocaţia AMIF, România va beneficia şi de o serie de sume suplimentare: 580.000 euro vor fi folosiţi pentru acţiunile de relocare, iar peste 1,9 milioane de euro vor fi destinaţi proiectelor de returnare şi reintegrare a migranţilor în ţările de origine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici