Ce au în comun şcoala online şi vacanţa de vară? Efectele unui an şcolar atipic sunt vizibile în performanţa elevilor

  • Efectul învăţământului online este similar cu cel al vacanţei de vară.
  • Expert în educaţie: S-au văzut efectele lipsei unor resurse educaţionale.
  • Cezar, elev în clasa a XII-a: A trebuit să ţin pasul cu toate.
1030 afișări
Imaginea articolului Ce au în comun şcoala online şi vacanţa de vară? Efectele unui an şcolar atipic sunt vizibile în performanţa elevilor

Ce au în comun şcoala online şi vacanţa de vară?

Efectul învăţământului online asupra elevilor este similar cu cel al vacanţei de vară, potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea Goethe din Frankfurt. Andreas Frey, unul dintre autorii studiului, afirmă că performanţa elevilor la şcoală stagnează sau este chiar în scădere din cauza fenomenului şcolii online.
De aceeaşi părere este şi Alexandru Manda, expert în educaţie. 
 
„Şcoala on-line nu a putut să ţină acelaşi nivel de calitate ca şcoala on-site. S-au văzut până la urmă efectele lipsei unor resurse educaţionale deschise,
unei biblioteci virtuale pentru toţi elevii, iar lipsa acestor resurse a dus la nişte discrepanţe şi mai mari în şcolile din centrele oraşelor şi în şcolile de la periferie”, este de părere expertul.
 
Elevii români au avut parte de un an atipic, dar nu s-au lăsat descurajaţi. Cezar este elev în clasa a XII-a şi a continuat să înveţe, chiar dacă performaţa şcolară a scăzut „Am simţit o simplă moleşeală, o stagnare din partea profesorilor care nu puteau să dibuiască calculatorul. A trebuit să ţin pasul cu toate şi să îmi văd de şcoală în continuare”, povesteşte el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici