Ce averi au senatorul PDL Mircea Banias şi secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu

Senatorul Mircea Banias, susţinător al lui Vasile Blaga la şefia PDL şi candidat la un post de vicepreşedinte al partidului, are, conform declaraţiei de avere, trei terenuri, două apartamente, o casă de locuit pe faleza nord din Constanţa, precum şi peste 480.000 de lei în conturi.

2450 afișări
Imaginea articolului Ce averi au senatorul PDL Mircea Banias şi secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu

Laurenţiu Mironescu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Mircea Banias s-a aflat între cei 35 de semnatari ai moţiunii pe baza căreia Vasile Blaga a candidat la funcţia de preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională din 14-15 mai.

De altfel, senatorul Mircea Banias a candidat, la rândul său, la o funcţie de vicepreşedinte PDL, însă nu a obţinut un număr suficient de voturi.

Numele lui Banias a figurat şi pe listele distribuite delegaţilor la congresul partidului cu persoanele care ar fi trebuit alese în cele 15 funcţii de vicepreşedinte. Totuşi, în urma votului, Mircea Banias nu a fost ales vicepreşedinte PDL.

Mircea Banias, fost director al Administraţiei Porturilor Constanţa, a fost ales în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa, la alegerile din 30 noiembrie 2008.

Senatorul Mircea Banias este vicelider al grupului parlamentar al PDL din Senat.

Mircea Banias a condus organizaţia judeţeană Constanţa a PDL din august 2008 şi până în luna martie a acestui an, când la PDL Constanţa au avut loc alegeri. Mircea Banias a candidat pentru un nou mandat la şefia filialei PDL, însă a pierdut alegerile, preşedinte al organizaţiei fiind desemnat directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru.

Conform declaraţiei de avere completate în februarie 2011, senatorul Mircea Banias deţine trei terenuri intravilane în Constanţa, unul dintre acestea fiind pe faleza nord, obţinute în perioada 1993-2005, prin vânzare-cumpărare. Banias are şi două apartamente în Constanţa, obţinute tot prin vânzare-cumpărare. De asemenea, el deţine o cotă parte de 1/2 dintr-o casă de locuit pe faleza nord, construită în anul 2007 şi având o suprafaţă de 250 mp.

Mircea Banias mai are bijuterii din aur şi argint şi ceasuri, dobândite în perioada 1999-2009, în valoare de 10.000 de euro.

Senatorul PDL are depozite bancare totale de 491 euro şi 482.150 de lei.

În ultimul an fiscal, Banias a obţinut venituri ca senator de 68.996 lei, iar ca profesor de 19.200 lei, precum şi 405 lei din chirii, iar soţia sa a încasat un venit total de 32.881 lei ca expert în proiecte. De asemenea, el avea de încasat dividende de 6.778,87 lei de la SC Euro Shipping Serv SRL.

Ce avere are secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu

Secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu, fost deputat PDL în perioada 2004-2008, cu o carieră îndelungată în transporturi navale, are cinci terenuri, la Constanţa, Eforie, Ovidiu şi în judeţul Prahova, precum şi un apartament în Bucureşti şi patru case în Constanţa şi Prahova.

Din septembrie 1999 şi până în martie 2001, Mironescu a fost director executiv şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

În 2003, Mironescu a devenit membru al Partidului Democrat în organizaţia municipală Constanţa. În 2004, el a fost ales consilier local la Constanţa, din partea PD, iar la alegerile generale din 2004 a devenit deputat PD, post deţinut până în 2008.

În 2005 a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa a PD, iar în 2007 a devenit liderul filialei PDL, pe care a condus-o până în 2008.

În perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2010 a fost director coordonator de programe la Centrul de Perfecţionare al Marinei Civile al Ministerului Transporturilor (CERONAV).

În 15 mai 2010, el a fost ales preşedinte al Ligii Navale Române.

În 5 ianuarie 2011, Laurenţiu Mironescu, care în prezent este simplu membru al PDL, a fost numit secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Laurenţiu Mironescu (43 de ani) are o carieră îndelungată în transporturi navale, el fiind ofiţer maritim, apoi comandant de cursă lungă şi, ulterior, inspector de specialitate.

El a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" la Constanţa, având un masterat în management maritim şi portuar la Universitatea Antwerp din Belgia.

Conform declaraţiei de avere din februarie 2011, Laurenţiu Mironescu deţine cinci terenuri intravilane, dintre care două în Constanţa, unul în Eforie Sud, unul în Ovidiu şi unul în comuna Adunaţi din judeţul Prahova. De asemenea, el are un apartament în Bucureşti, o casă în Eforie Sud care ar fi fost primită ca donaţie, o casă în Ovidiu moştenită împreună cu soţia sa şi două case de vacanţă în Constanţa şi Adunaţi, de asemenea moştenite.

El are şi un autoturism Land Rover Defender, cumpărat în 2007, trei conturi în bancă de aproape 55.000 de euro şi un cont de 6.700 de lei.

Mironescu a investit 30.000 de euro la Euro River Transport SRL şi 10.000 de lei la Euro Shipping Services SRL.

Secretarul general al MAI are o datorie de 320.000 de euro, la o persoană fizică, scadentă în 2020.

Ca director al Ceronav Constanţa, el a avut un salariu anual de aproape 79.000 de lei.

Laurenţiu Mironescu este acţionar unic la o firmă de consultanţă din Eforie Sud şi acţionar la cinci firme, printre care Euro Shipping Services, Quadro Civil Construct Constanţa şi Safe Port Constanţa.

El este şi preşedinte al Consiliului Naţional Director al Ligii Navale Române.

Secţia de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) face investigaţii cu privire la senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias şi secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu, parlamentarul fiind adus, luni, pentru a fi audiat la sediul DNA - Structura Centrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici