Ce beneficii au persoanele vaccinate anti-COVID: zile libere de la şcoală sau locul de muncă. Legea a fost promulgată vineri

  • Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză primită.
  • Şi studenţii şi elevii vor putea lipsi o zi de la cursuri, după vaccin.
  • Legea a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis.
5819 afișări
Imaginea articolului Ce beneficii au persoanele vaccinate anti-COVID: zile libere de la şcoală sau locul de muncă. Legea a fost promulgată vineri

Zilele libere se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare şi nu sunt incluse în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat.

Şi studenţii şi elevii sunt răsplătiţi dacă se vaccinează. Beneficiază de o zi în care nu trebuie să frecventeze cursurile şcolare.

Zilele libere se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti“, se specifică în actul normativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici