Ce decizie au luat autorităţile în cazul elevului care a comandat obiecte sexuale pentru o profesoară

Elevul de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, care a comandat pentru o profesoară de limba română colete cu obiecte sexuale a fost sancţionat cu scăderea notei la purtare. Sancţiuni au primit şi alţi 4 elevi, care fie au asistat la comandă, fie au povestit despre incident.

3651 afișări
Imaginea articolului Ce decizie au luat autorităţile în cazul elevului care a comandat obiecte sexuale pentru o profesoară

Ce decizie au luat autorităţile în cazul elevului care a comandat obiecte sexuale pentru o profesoară

Purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, Amalia Gurzău, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în sarcina elevului s-a reţinut de către comisia de anchetă de la liceu comportamentul jignitor la adresa profesoarei respective şi încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare prevăzute de statutul elevului şi regulamentelor şcolare.

„Comisia de verificare constituită la nivelul Liceului Teoretic <Pavel Dan> Câmpia Turzii a finalizat ancheta internă în cazul profesoarei de limba şi literatura română, care a reclamat că a fost hărţuită, şi a aplicat mai multe sancţiuni în conformitate cu faptele constatate şi cu regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ. Astfel, în raportul comisiei se arată că a fost aplicată o mustrare scrisă însoţită de scăderea notei la purtare la 7 pentru unul dintre elevii de clasa XII-a. Acestuia i s-a reţinut comportamentul jignitor la adresa profesoarei respective şi încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare prevăzute de statutul elevului şi regulamentelor şcolare”, a spus Gurzău.

Potrivit acesteia, un alt elev de clasa a 12-a, care a asista în momentul comenzilor făcute de Internet, a primit tot mustrare scrisă şi nota 8 la purtare, iar alţi trei colegi, care au divulgat informaţii pe Internet, au fost sancţionaţi cu observaţie individuală pentru folosirea telefonului mobil în timpul orelor de curs.

În paralel, continuă şi ancheta declanşată de Poliţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj în acest caz.

O profesoară de limba română de la un liceu din municipiul Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a depus plângere la Poliţie pentru hărţuire, după ce a primit mai multe colete, comandate prin Internet, unele conţinând obiecte sexuale, printre care şi un vibrator.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaş, declara coresponentului MEDIAFAX că se fac cercetări în acest caz sub coordonarea unui procuror de la Tribunalul Cluj.

La rândul său, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, declara în aceeaşi zi că o anchetă a fost declanşată şi la Liceul Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii unde predă profesoara de limba română.

”A primit nişte colete comandate prin internet, într-unul era o carte de gramatică, dar a primit şi altele cu obiecte de la sex shop. Vinovaţi de trimiterea coletelor ar fi doi elevi ai liceului. Aşteptăm finalizarea anchetelor, de la liceu şi de la Poliţie”, spunea Cuibus.

Surse judiciare afirmau că profesoara a primit, în total, patru colete, dintre care unul conţinea un vibrator, comandate de către un elev de clasa a XII-a, care a fost citat la Poliţie împreună cu părinţii pentru a da explicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici