Ce este AB 8, noua armă care ar putea preveni şi trata boala COVID-19

  • O echipă de experţi de la Universitatea din Pittsburg a descoperit un tratament revoluţionar anti-covid
  • Este vorba despre un anticorp monoclonal care ar putea neutraliza virusul SARS-CoV-2
  • Anticorpul este de 10 ori mai mic decât unul de dimensiuni normale
  • Molecula va fi folosită pentru a crea un medicament numit AB8 despre care experţii spun că ar putea preveni şi chiar trata virusul
1183 afișări
Imaginea articolului  Ce este AB 8, noua armă care ar putea preveni şi trata boala COVID-19

AB 8, noua armă care ar putea preveni şi trata boala Covid!

Până când vom avea vaccinul anti-COVID-19, experţii medicali încearcă din răsputeri să găsească tratamente noi pentru noul coronavirus.

Experţii de la Universitatea din Pittsburg au descoperit un anticorp de 10 ori mai mic decât unul de dimensiuni normale. Anticorpul este folosit pentru a crea un medicament numit AB8. Acesta ar putea preveni şi trata boala Covid. Testele pe şoreci şi hamster au arătat o eficacitate crescută a acestui remediu. Practic, în timpul testelor iniţiale, chiar şi în doze mici, AB8 a redus de 10 ori cantitatea de virus infecţios la şoareci, faţă de cei care nu au primit tratamentul.

Experţii care lucrează la acest medicament spun că el ar putea fi administrat prin inhalare sau printr-un plasture adeziv. Va mai dura însă ceva timp până la punerea lui pe piaţă, pentru că testele trebuie să primească undă verde pe oameni. 

Şi compania Astra Zeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a intrat recent în fază 1 de teste clinice pentru doi anticorpi monoclonali care ar putea fi folosiţi atât pentru prevenţie, cât şi pentru terapie. 

Iată ce îspune medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă despre noul tratament. 

  • „Practic aceşti anticorpi au rolul de a bloca infecţia virală, atât la momentul expunerii, la momentul în care noi am putea intra în contact cu virusul, iar pentru asta vorbim de rolul de prevenţie, dar şi la pacienţii care au deja infecţie pentru a bloca infectarea celorlalte celule. Este un tratament promiţător nu doar pentru Covid, foarte multe afecţiuni în momentul de faţă, atât infecţioase cât şi neinfecţioase au ca terapie de bază terapia cu anticorpi monoclonali”, explică  medicul Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist la Spitalul Militar Central





 

 

 

Molecula va fi folosită pentru a crea un medicament numit AB8  despre care experţii spun că ar putea preveni şi chiar trata virusul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici