Ce facultate să faci ca să ai şanse de angajare? Vezi aici ce meserii se caută!

Ai terminat o facultate de inginerie, matematică, farmacie, informatică sau medicină veterinara? Atunci ai toate şansele să lucrezi în domeniul tău! Potrivit unui studiu despre corelarea sistemului de învatamant cu piaţa muncii, acestea sunt profesiile în care cei mai mulţi dintre absolvenţi îşi găsesc un job în domeniul pentru care s-au pregătit. Dacă, în schimb, ai urmat o facultate de limba şi literatura română, de istorie, administraţie publică sau geografia turismului, cel mai probabil vrei lucra într-un domeniu care nu are nicio legatură cu profesia ta, potrivit www.incont.ro.

1125 afișări
Imaginea articolului Ce facultate să faci ca să ai şanse de angajare? Vezi aici ce meserii se caută!

Ce facultate să faci ca să ai şanse de angajare? Vezi aici ce meserii se caută! (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cel puţin aşa spun absolvenţii care au terminat o facultate în ultimii cinci ani şi din care doar unii au avut norocul să se angajeze potrivit pregătirii lor.

În ceea ce priveşte părerea tinerilor despre competenţele obţinute în şcoală, majoritatea covârşitoare spune că învaţă meserie la locul de muncă şi că şcoala nu îi pregăteşte pentru a se integra pe piaţa muncii.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici