Ce meserii se caută în statele europene

Software Support Analyst, lucrător în producţie, profesor asociat sau personal medical sunt doar câteva dintre posturile pentru care românii pot aplica prin intermediul reţelei europene de ocupare Eures, dacă sunt dispuşi să lucreze în ţări ca Republica Cehă, Malta, Norvegia sau Marea Britanie.

576 afișări
Imaginea articolului Ce meserii se caută în statele europene

Ce meserii se caută în statele europene (Imagine: Shutterstock)

În Republica Cehă, este vacant un post de Software Support Analyst pentru care se cer: învăţământ tehnic superior (IT) şi/sau experienţă în domeniu, cunoaşterea tehnologiilor de Java sau net, cunoştinţe de bază de date (Oracle, MySQL,MSSQL), MS OFFICE şi flexibilitate pentru călătorii.

De asemenea, candidaţii trebuie să vorbească fluent engleza şi germana.

Salariul oferit este de 28.000 - 34.000 coroane ceheşti brut/lună. Angajatorul precizează că oferă şi alte beneficii: cazare iniţială, pentru o perioadă de două săptămâni, tichete de masă, pregătire tehnică iniţială, posibilitatea de a lucra în direcţia certificat ITIL.

Contractul este pe perioadă nedeterminată, iar candidaţii interesaţi pot trimite CV în limba engleză la valentina.soare@db.anofm.ro, iva_harper@infosys.com şi careers_cz@infosys.com.Persoana.

Tot în Republica Cehă mai sunt vacante 50 de posturi de lucrători în producţie - asamblarea aparatelor de aer condiţionat. Se cer studii primare, dexteritate manuală şi stare bună de sănătate.

Salariul este de aproximativ trei euro/oră, iar angajatorul asigură cazarea şi transportul. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată.

Un angajator din aceeaşi ţară mai caută 10 lucrători în prelucrarea lemnului. Persoanele interesate trebuie să vorbească limba engleză sau germană.

Salariile oferite sunt cuprinse între 350 şi 600 euro/net/lună, iar angajatorul poate asigura cazare pentru suma de aproximativ 90 euro/lună. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată.

În Malta se recrutează personal de curăţenie în hoteluri. Candidaţilor li se cere să vorbească limba engleză, iar experienţa anterioară în acest doemniu constituie avantaj. Salariul şi perioada contractuală nu sunt specificate.

Aceeaşi companie malteză recrutează şi 10 barmani care să peparare băuturi alcoolice calde şi reci, coctailuri non/alcoolice, să facă inventarul, să menţină igiena şi să servească clienţii.

Experienţa constituie avantaj, iar cei interesaţi să aplice pentru un astfel de loc de muncă trebuie să vorbească limba engleză.

În aceeaşi ţară se mai recrutează, prin reţeaua Eures, trei macaragii, 30 de sudori, 20 de muncitori în construcţii, 30 de montatori oţel şi doi ingineri naval/mecanic diesel.

În Norvegia, Universitatea de Ştiinţe Aplicate Oslo şi Akershus angajează un profesor asociat/profesor asistent în electronică/automatizare/cibernetică.

"Postul se află la Facultatea de Tehnologie, Artă şi Design, Departamentul de Dezvoltare Industrială. Predare şi supraveghere în automatizare/cibernetică, contribuţie la dezvoltarea şi consolidarea cercetării departamentului, creşterea vizibilităţii programului facultăţii, interacţiune şi colaborare cu industria şi sectorul public", se arată în anunţul publicat pe Eures.

Candidaţii trebuie să aibă studii doctorale sau masterale în automatizare/cibernetică, experienţă de muncă în cercetare şi dezvoltare, experienţă în inginerie, activităţi offshore şi/sau sector public, experienţă în derularea unor proiecte în automatizări, cunoaşterea standardelor şi reglementărilor pentru industria de automatizare norvegiană (NORSOK), bune abilităţi de cooperare şi comunicare, flexibilitate, loialitate, dorinţa de a dezvolta abilităţile academice şi de predare, bune abilităţi de comunicare scrisă şi orală şi disponibilitatea de a învăţa limba norvegiană în doi ani.

De asemenea, persoanele interesate trebuie să vorbească foarte bine limba engleză.

Salariul oferit este de cel puţin 50.000 de euro brut/an şi cel mult 75.000 de euro.

Angajatorul menţionează şi alte beneficii, cum ar fi oportunităţi de dezvoltare academică, ajutor în găsirea cazării, împrumuturi şi pensii acordate de Serviciul Fondului Public de Pensii din Norvegia, loc de muncă în curs de dezvoltare.

Contractul este permanent, cu normă întreagă (37,5 ore/săptămână), iar angajarea ar trebui să se facă cât mai curând posibil.

Candidaţii se pot înregistra pe: https://hioa.mynetworkglobal.com/what:register/jobID:62335/where:4/. De asemenea, scrisoarea de intenţie, CV în limba engleză, copii ale diplomelor, referinţe şi lista cu publicaţii ştiinţifice se pot trimite şi pe gersh@hioa.no.

În Marea Britanie, sunt disponibile un post de asistent medical pentru îngrijirea pacienţilor în spitale/azile şi instituţii medicale şi un post de îngrijitor persoane la domiciliu.

Se solicită calificare profesională încheiată ca asistent medical generalist, engleză la nivel mediu. Salariul oferit pentru asistent medical este de 15 lire/ oră, iar cel pentru îngrijitor persoane la domiciliu de opt lire/oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici