Video Ce planuri au românii după data de 15 mai

  • Autorităţile analizează posibilitatea să relaxeze restricţiile ordonanţelor militare
  • Bucureştenii spun că cel mai mult li s-a făcut dor de plimbările prin parc
  • După 15 mai, parcurile s-ar putea deschide, dar va trebui să respecţi distanţarea socială
1137 afișări

După cele şase săptămâni în care ai stat mai mult în casă, acum poţi începe să îţi faci planuri pentru perioada în care restricţiile vor fi mai relaxate. Bucureştenii spun că există mai multe activităţi de care li s-a făcut dor în tot acest timp.

Femeie: E greu. În mod special îmi doresc să ies din Bucureşti. Călătoriile încă nu sunt permise. Sper în curând.

"Cimitirul e pe primul plan. Pietrele acelea unde ne ducem nu ne dau viruşii şi noi nu le dăm lor. Câţi pot să meargă la un mormânt? Trei, patru persoane. Asta n-am înţeles de ce s-a interzis. În al doilea, parcurile. Unde Dumnezeule să iei o gură de aer când ieşi puţin din casă?!", spune o persoană înaintată în vărstă.

Reporter: Vă este dor de plimbări prin parc?

"Da. Făceam în fiecare dimineaţă că locuim în Nordului", spune un cuplu.

Bucureştenii au scăpat de aglomeraţia din trafic, dar duc lipsa libertăţii de a merge oriunde, oricând.

"Celelalte trebuie ţinute, respectate pentru că până la urmă e vorba de viaţa noastră. Celelalte cu măsură.  Aceia cu ieşitul din casă. Sigur cu responsabilitate individuală. Multe. Să lucrăm, să ne plimbăm", să avem libertate efectiv, precizează o altp femeie

După 15 mai parcurile ar putea fi locurile care se vor redeschide. Însă, pentru a plimbările în parc va trebui să purtăm măşti şi respectăm regulile de distanţare socială.

Pe lângă purtarea obligatorie a măştilor în spaţiile închise, ar putea fi obligatorie şi măsurarea temperaturii la muncă sau la şcoală.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici