Ce s-a întâmplat cu poluarea din India după o singură săptămână de carantină

  • India, ţară cu 1.3 miliarde locuitori, se află în stare de carantină
  • India este una dintre ţările cu cea mai scăzută calitate a aerului, totul din cauza poluării industriale şi a traficului extrem de ridicat
  • Într-o singură săptămână, indicii de calitate a aerului s-au îmbunătăţit vizibil
3043 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat cu poluarea din India după o singură săptămână de carantină

Ce s-a întâmplat cu poluarea din India după o singură săptămână de carantină

India a impus restricţii de circulaţie pentru 1.3 miliarde de oameni şi a oprit activităţile în mai multe domenii ca urmare a instituirii stării de carantină. Autorităţile încearcă să prevină răspândirea coronavirusului care provoacă COVID-19.
 
CNN scrie că după o singură săptămână de "pauză", indicii de calitate a aerului s-au îmbunătăţit vizibil în India.
 
În oraşe poate fi observată o scădere semnificativă a particulelor de suspensie PM 2.5 (Dioxid de azot). PM 2.5 sunt considerate în mod particular periculoase pentru sănătate, pentru că ele intră în plămâni, apoi în fluxul sangvin şi în organe.
 
Potrivit IQAir AirVisual's 2019 World Air Quality Report, India a avut 21 din primele 30 cel mai poluate oraşe ale lumii anul trecut.
 
În capitala New Delhi, concentraţia de PM 2.5 a scăzut cu 71%, de la 91 micrograme pe metru cub la 26 micrograme pe metru cub în decurs de doar o săptămână. OMS consideră că valorile peste 25 micrograme pe metru cub sunt periculoase pentru sănătate.
 
De asemenea, scăderi ale PM 2.5 au fost observate în oraşe precum Mumbai, Chennai, Kolkata şi Bangalore.
 
"N-am vazut un cer atât de albastru deasupra oraşului Delhi de 10 ani", a spus Jyoti Pande Lavakare, cofondator al Care for Air şi autor al cărţii Breathing Here is Injurious To Your Health. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici