Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Mediafax.ro vă prezintă cele mai importante cinci evenimente care au avut loc în weekendul 9-10 august:

2226 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat în weekend: Cele mai importante cinci evenimente din acest sfârşit de săptămână

Peste 2.000 de persoane au manifestat pro-Antena 3 în faţa Palatului Cotroceni (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut, sâmbătă, sprijinul Statelor Unite pentru o misiune umanitară în estul Ucrainei, după ce Washingtonul avertizase că orice intervenţie a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie. Ulterior, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko s-a declarat pregătit să accepte o misiune umanitară la Lugansk, cu condiţia ca aceasta să fie internaţională şi să nu aibă caracter militar.

Un bărbat de 51 de ani din Ploieşti suspectat că este infectat cu virusul Ebola a fost adus, duminică, la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti. Bărbatul a lucrat ca inginer în capitala Nigeriei. În aceeaşi zi, managerul Institutului "Matei Balş" a declarat că posibilitatea infectării pacientului cu Ebola se infirmă spre 99 la sută.

Peste 2.000 de persoane, în majoritate pensionari, s-au adunat duminică după-amiază în zona Palatului Cotroceni, la o manifestaţie pro-Antena 3, după ce jurnaliştii acestui post TV au anunţat că ies "la plimbare" în zona respectivă şi că oricine "este binevenit" să facă acelaşi lucru. Manifestaţia s-a desfăşurat fără autorizaţie şi unii jurnalişti de la alte televiziuni au fost agresaţi. Ulterior, Jandarmeria a emis un comunicat de presă în care a asigurat că "marea majoritate a participanţilor s-a manifestat paşnic" şi că s-au luat măsuri pentru sancţionarea persoanei care "s-a comportat violent".

Recep Tayyip Erdogan, candidatul Partidului pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP), a câştigat din primul tur scrutinul prezidenţial din Turcia de duminică, devenind primul şef al statului ales prin vot direct. Fostul premier turc era prezentat ca fiind favorit la alegeri, în ciuda protestelor antiguvernamentale din 2013 şi a scandalului de corupţie din ultimele luni.

"Super Luna" (fenomenul astronomic de Lună plină la perigeu) constă în suprapunerea fazei de Lună plină/ Lună nouă cu poziţia satelitului la punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita sa. Deşi din punct de vedere astronomic fenomenul este considerat banal, el reprezintă de fiecare dată prilej de fotografii impresionante în toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici