Ce se întâmplă cu parcarea de lângă Palatul Copiilor/ Primăria Sectorului 4: "Legea trebuie respectată şi aplicată de toţi cei implicaţi"

Primăria Sectorului 4 susţine că lucrările privind parcarea care ar fi urmat să fie realizată în apropierea Palatului Copiilor au fost sistate în urmă cu câteva zile, după ce a fost primită oficial decizia instanţei de suspendare a acordului de mediu.

1026 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu parcarea de lângă Palatul Copiilor/ Primăria Sectorului 4: "Legea trebuie respectată şi aplicată de toţi cei implicaţi"

Ce se întâmplă cu parcarea de lângă Palatul Copiilor/ Primăria Sectorului 4: "Legea trebuie respectată şi aplicată de toţi cei implicaţi"

"Autoritatea publică locală nu putea bloca o investiţie publică de o asemenea anvergură, aprobată de Consiliul Local al Sectorului 4, în lipsa unei comunicări oficiale din partea Tribunalului Bucureşti! Această informare, subliniem - OFICIALĂ, a ajuns la Primăria Sectorului 4 în urmă cu câteva zile. Legea trebuie respectată şi aplicată de toţi cei implicaţi în acţiune, aşa că imediat după primirea comunicării, lucrările au fost SISTATE!", transmite Primăria Sectorului 4 printr-un comunicat de presă.

Primăria precizează că lucrările de amenajare a acestei parcări se află în deplină legalitate, menţionând că proiectul este avizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, Garda de Mediu sau Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, spaţiul în cauză fiind încadrat în Registrul Spaţiilor Verzi în categoria celor de tip V1 A, "ale căror funcţiuni admise sunt, între altele, inclusiv amenajările de parcaje".

"Odată cu edificarea acestei parcări au fost plantaţi peste 450 de arbori (tei), un număr mult mai mare decât cel al arbuştilor ce se aflau iniţial pe acest teren", se arată în comunicat.

„Cum se pare că se află într-o reală campanie electorală, îi sugerez domnului Dan să-şi canalizeze energia către proiecte de modernizare şi de dezvoltare a oraşului, nu să şi-o irosească încercând să se opună proiectelor de acest fel. Îl asigur că toate proiectele Primăriei Sectorului 4 respectă cu stricteţe toate prevederile legale”,a declarat Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

Precizările vin după ce Tribunalul Bucureşti a decis, la începutul lunii, suspendarea acordurilor de mediu obţinute de primăria sectorului 4 pentru construirea unei parcări în Parcul Tineretului, hotărârea nefiind definitivă.

„Dispune suspendarea executării Deciziei nr. 4/20.12.2017 de emitere a Acordului de mediu şi a Acordului de mediu nr. 01/18.01.2018, aferente obiectivului de investiţii „Amenajare parcare, propus a fi amplasat în Bucureşti, sector 4, Bd. Tineretului-str. Secerei”, până la soluţionarea pe fond a acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Potrivit deputatului Nicuşor Dan, lucrările la această parcare sunt în prezent ilegale.

„O nouă victorie importantă pentru salvarea a 3 hectare de spaţiu verde în Parcul Tineretului. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Eco Civica au obţinut în instanţă suspendarea acordului de mediu pentru construirea parcării în Parcul Tineretului. În baza acestei decizii, Garda de Mediu poate opri acum lucrările ilegale din Parcul Tineretului. Am sesizat deja Garda de Mediu şi aşteptăm oprirea şantierului pentru parcare”,a scris atunci deputatul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan spune că a sesizat şi DNA referitor la construirea parcării din Pacul Tineretului.

„Precizăm că Inspectoratul de stat în Construcţii şi Poliţia Locală sector 4 puteau să oprească defrişarea copacilor şi şantierul ilegal al Primăriei dar nu au făcut-o până în prezent, deşi au fost sesizaţi cu această situaţie. Acesta este şi motivul pentru care am decis să sesizăm DNA. Consider că aceste instituţii, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Poliţia Locală sector 4, sunt complice la abuzurile Primariei sectorului 4, la fel şi Primăria Generală care refuză să ceară înapoi terenul, încălcând astfel o Hotărâre a CGMB”, mai spune Nicuşor Dan.

Prin Hotărarea Consiliului General din data de 21.12.2016, terenul în suprafaţă de 52.863 mp de pe strada Secerei, situat între Palatul Copiilor, Parcul Copiilor şi Sala Polivalentă, pe care Primăria sectorului 4 vrea să amenajeze o parcare, a fost transferat în administrarea Consiliului Local sector 4.

Ulterior, în 2017, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei parcări cu 750 de locuri pe acest teren– parcare la care se lucrează în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici