Ce se întâmplă dacă se înmulţesc iar cazurile de COVID-19: Raed Arafat: „Nu e semn bun. Trebuie să lucrăm împreună”

  • Creşterea numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus ar duce obligatoriu la reluarea unor măsuri mai drastice, luate în timpul situaţiei de urgenţă.
  • Şeful DSU precizează că situaţia actuală a epidemiei cu COVID-19 nu este încă sub control.
  • Autorităţile cer oamenilor să poarte masca de protecţie şi să respecte regulile de igienă.
8189 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă dacă se înmulţesc iar cazurile de COVID-19: Raed Arafat: „Nu e semn bun. Trebuie să lucrăm împreună”

Ce se întâmplă dacă se înmulţesc iarăşi cazurile de COVID-19: Raed Arafat: „Nu e semn bun. S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri”

Noul coronavirus nu se lasă „dus” din România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a precizat că situaţia „nu este cum ne-am dorit” şi „trebuie să lucrăm împreună” pentru a împiedica o posibilitate pe care „nimeni nu o vrea şi anume să revenim la un număr mare de cazuri şi să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”, conform Digi24
 
Arafat susţine că ultima creştere a cazurilor de persoane infectate, de joi, ar trebui să ne atragă atenţia. 
„Este un semnal că situaţia nu este sub control, aşa cum ne-am dorit noi şi că trebuie să fim foarte atenţi în respectarea regulilor de distanţare fizică care se solicită populaţiei de către noi, autorităţile. Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea şi anume să revenim la un număr mare de cazuri şi să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”, a explicat expertul. 
 
Reprezentantul DSU a mai precizat că regulile impuse de către autorităţi ar trebui respectate în continuare: purtarea măştii, distanţarea, toate regulile de igienă.  
 

Încă 238 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19

 
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi că în România au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire.
 
„Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenţia asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane”, au amintit autorităţile. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici