Ce se întâmplă din toamnă cu elevii din România? Cum e în alte state?

  • Ministerul Educaţiei italian pregăteşte redeschiderea şcolilor din septembrie, cu prezenţa în clase, dar sindicatele de profesori şi părinţii cred că riscul e prea mare
  • În România, scenariul cel mai posibil e ca o parte din copii să meargă, fizic, la şcoală, iar o parte online
  • În Spania, orele vor începe, fizic, doar 4 zile pe săptămână
17199 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă din toamnă cu elevii din România? Cum e în alte state?

Ce se întâmplă din toamnă cu elevii din România?

Încă nu ştii cum va învăţa copilul tău, din toamnă. Şansele sunt slabe ca şcoala să se desfăşoare normal. Cel mai probabil scenariu este acela ca unii copii să înveţe în sălile de curs, iar alţii din faţa tabletelor, apoi să se facă rocadă. Nici în Italia situaţia nu stă mai bine.
 
Mihaela Miron are doi copii, în ciclul primar şi la grădiniţă, la Roma. Băiatul ei, Daniele, a fost printre norocoşii care au urmat lecţii online.
 
În Italia, doar unul din patru elevi a avut parte de învăţământ online. Profesorii întâmpină dificultăţi privind tehnologia. Ministerele ar vrea redeschiderea şcolilor, dar părinţii văd un risc prea mare. Părinţii nu se simt în siguranţă să-şi trimită copiii atât la şcoală, cât şi la grădiniţă. Vorbim despre copii care nu înţeleg că trebuie să stea la distanţă, nu înţeleg că fiecare are jucăria lui. 

Totodată, copiilor le vine greu să utillizeze mijloacele de protecţie, în special măştile. „Când mă duc la cumpărături, cu mama, simt că mă sufoc atunci când îmi pun masca, în magazin”, spune Daniele Miron. 

Uite şi un altfel de exemplu: Spania. Orele vor începe în septembrie, doar câte patru zile pe săptămână. Băncile elevilor vor fi separate la minim 1,5 metri, iar elevii fără posibilităţi vor primi tablete. 
 
Ca sa redeschidă porţile şcolilor la toamnă, guvernul Spaniei a decis împărţirea elevilor în grupuri mai mici, folosirea tabletelor pentru studiu şi cel puţin o zi de predare online pe săptămână.
 
„Centrele vor pune la dispoziţia celor mai vulnerabili studenţi, prin împrumut, până la 500.000 de dispozitive”, a declarat Isabel Celaá, ministrul Educaţiei din Spania. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici