Ce spune ministrul Florin Bodog despre examenul de rezidenţiat: S-a respectat metodologia, s-a procedat profesionist

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, joi, că, în cazul examenului de admitere în rezidenţiat, metodologia a fost respectată şi că reprezentanţii UMF "Carol Davila" au gestionat problema profesionist, precizând că a fost vorba de probleme tehnice.

380 afișări
Imaginea articolului Ce spune ministrul Florin Bodog despre examenul de rezidenţiat: S-a respectat metodologia, s-a procedat profesionist

Ce spune ministrul Florin Bodog despre examenul de rezidenţiat: S-a respectat metodologia, s-a procedat profesionist

"Au existat probleme tehnice la nivelul centrului din Bucureşti în ceea ce priveşte funcţionarea stick-ului. Toate măsurile au fost luate de comisia centrală şi cea locală şi au fost în beneficiul candidaţilor. Astfel de situaţii se întâmplă şi la examenle de licenţă, şi la examenele de admitere. Problemele tehnice pot fi preîntâmpinate doar într-un anumit procent, însă cred că este mare lucru că la momentul încheierii exemenului de rezidenţiat nu au existat derapaje în ceea ce priveşte notarea sau procedura. S-a respectat metodologie şi cred că suntem într-o limită rezonabilă. Sunt şi oameni nemulţumiţi, nu întotdeauna toţi cei care participă la un concurs sunt mulţumiţi. Eu am încredere în colegii mei că cei de a UMF, care au gestionat problema, au făcut-o profesionist", a explicat ministrul Sănătăţii.

Florian Bodog a precizat că şi în perioada în care era decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a întâmpinat astfel de probleme, fiind nevoit să înlocuiască grija de corectare.

Precizările au fost făcute după ce, duminică, în timpul examenului de rezidenţiat organizat în Capitală, grilele de concurs au fost scanate greşit, motiv pentru care lucrările au fost recorectate.

"Au fost mai multe probleme. Prima problemă a fost la Medicină Dentară, unde au fost greşite stickurile cu grilele de corectat. Toată lumea din sala mea şi, din ce am înţeles, şi din alte săli, au luat punctaje între 400 şi 500 de puncte, inclusiv eu. Ne-am gândit că este o eroare. După un timp, au fost anunţaţi corectorii de cei de la IT că este o problemă cu stick-urile şi vor fi trimise alte stick-uri. În sala mea, cineva care a fost atent când s-au adus stickurile a spus că acestea nu ar fi fost sigilate, le-a scos cineva din buzunar. La Medicină Generală, în schimb, a fost o problemă mai mare. Din ce am înţeles, multor candidaţi li s-au recorectat lucrările, fără a fi de faţă”, a spus, pentru MEDIAFAX, Andrei Bucur, candidat la Rezidenţiat.

Motivul pentru care nu au asistat la recorectarea lucrărilor, susţine rectorul UMF "Carol Davila", Ionel Sinescu, este acela că mai mulţi candidaţi au plecat după prima oră de concurs.

„Unii dintre ei au plecat după prima ora de concurs, fie pentru că au rezolvat toate subiectele într-o oră, fie că şi-au dat seama că subiectele sunt prea grele şi că nu vor reuşi să completeze grila. În marea majoritate a cazurilor, corectura s-a făcut în prezenţa lor. Cu avizul Comisiei centrale, noi le-am mai verificat încă o dată în prezenţa membrilor Comisiei locale şi a trei membri din Comisia centrală, în aşa fel încât fiecare caiet cu răspunsuri să aibă punctajul corect. Am publicat rezultatele aseară la 22.00, pe site”, a explicat rectorul universităţii.

În urma situaţiei create, candidaţii la acest concurs au reacţionat, mai ales pe reţelele de socializare, unde s-au plâns de faptul că lucrările lor au fost recorectate fără ca ei să fie de faţă, fapt ce contravine Metodologiei de examinare.

Ministerul Sănătăţii a organizat, duminică, concursul de rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, care a avut loc decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici