Ce spune un expert în domeniul poliţiei judiciare: Mă aşteptam ca ucigaşul poliţistului să se sinucidă

Valeriu Şuhan, consultant în domeniul poliţiei judiciare, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se aştepta ca ucigaşul poliţistului din Recaş să se sinucidă. Potrivit lui Şuhan, criminalul se aştepta să primească închisoare pe viaţă pentru fapta comisă.

11571 afișări
Imaginea articolului Ce spune un expert în domeniul poliţiei judiciare: Mă aşteptam ca ucigaşul poliţistului să se sinucidă

Ce spune un expert în domeniul poliţiei judiciare: Mă aşteptam ca ucigaşul poliţistului să se sinucidă

„Nu vreau să sune macabru, dar mă aşteptam să o facă, şi mă aşteptam să o facă mai devreme. El ştia că va primi o pedeapsă foarte mare, aşa încât, eu m-am mirat că l-au mai găsit în viaţă atunci când l-au prins. Dar desigur, fiind în puşcărie, probabil că a conştientizat ce îl aşteaptă. Este totuşi de mirare neglijenţa celor care erau datori să-i asigure paza, tocmai pentru a preîntâmpina un asemenea gest. Condiţia lui psihică era cunoscută, iar paza lui trebuia să fie sporită”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Valeriu Şuhan, consultant în domeniul poliţiei judiciare.

Potrivit lui Şuhan, regimul de detenţie pentru cei care ucid poliţişti este unul „delicat”.

„Dacă vorbim de un ucigaş de poliţist, sigur că regimul de detenţie este mai delicat, cu ghilimelele de rigoare”, este de părere Şuhan.

Consultantul în domeniul poliţiei judiciare mai spune că dotarea poliţiştilor operativi este una precară.

„În ceea ce priveşte dotările, să ştiti că pistolul Carpaţi este unul foarte bun, am avut şi eu acest pistol, şi am tras foarte bine cu el. Pentru ceea ce înseamnă o armă de apărare, este un foarte bună. Dar, dacă ne referim la dotarea poliţiştilor, sunt foarte multe de făcut, pentru că lucrurile la nivelul poliţiştilor operativi stau foarte prost”, mai declară Valeriu Şuhan.

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un poliţist în urmă cu o săptămână s-a sinucis, luni dimineaţa, în Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara. Reprezentanţii Ambulanţei au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş, Florin Crişan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, luni dimineaţa, un echipaj medical a fost solicitat să intervină la penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara, unde un bărbat a fost găsit spânzurat.

Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, fiind declarat decesul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici