Video Ce spune un protestatar despre Ioan Terea: M-a lovit cu oglinda, m-am agăţat de capotă şi m-a târât vreo 10 metri

Cristian Mihai Dide, unul dintre cei doi protestatari au fost implicaţi într-un incident cu deputatul Ioan Terea, la protestul de miercuri seara, susţine că parlamentarul l-a lovit cu maşina, un alt participant fiind rănit la genunchi.

1334 afișări

"Am zis că de câte ori iese o maşină din curtea Parlamentului, să ne arătăm nemulţumirea faţă de gestul pe care ei l-au făcut în parlament, să traversăm din stâga în dreapta astfel încât să vadă că noi suntem acolo şi că suntem nemulţumiţi. Ionel, prietenul meu, a traversat şi se vede şi în filmare că domnul deputat a oprit ostentativ pe trecerea de pietoni, acroşându-l la genunchi pe Ionel. Când am văzut chestia asta, m-am dus să filmez, să vedem cine este şi când am ajuns în faţa maşinii, el era în mişcare, cu o viteză foarte mică, nu a plecat în trombă, asigurându-se că nu loveşte pe nimeni. În momentul în care a văzut că nu ne dăm la o parte, a accelerat şi m-am dat în partea dreaptă a maşinii, pentru că nu voiam să mă urc pe capotă. M-a lovit cu oglinda, m-am agăţat de capotă şi m-a târât vreo 10 metri. Se vede pe filmare că nu s-a aruncat nimeni pe capotă şi se vede cum a oprit pe trecerea de pietoni, nu pe linia care îl obligă să oprească până în trecere", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Mihai Dide.

Acesta susţine că va înainta, alături de al doilea protestatar, o plângere penală către organele de anchetă.

"Eu nu am nimic, dar Ionel a acuzat nişte dureri la genunchi, nu foarte mari, are ceva ca o vânătaie, oricum, ceva minor. Noi ne-am asumat aprope tot de când protestăm în Piaţa Victoriei. Nu ne mai sperie nimic de când Rădulescu a ieşit să spună că merităm să fim împuşcaţi, ne asumăm de când poliţia locală de îmbrânceşte la şedinţele de consiliu ale Primăriei Capitalei", a mai spus bărbatul.

Deputatul PSD Ioan Terea a declarat, joi, că dosarul deschis pe numele său pentru vătămare corporală este ”o aberaţie” şi a ţinut să-i critice pe poliţiştii prezenţi miercuri seara, afirmând că nu şi-a putut închipui că ”Poliţia acţionează cu aşa o frică”.

”O aberaţie. Dosar penal, trebuia să fac eu plângere penală la ceea ce mi-au făcut la maşină”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Terea.

El a mai spus că, totuşi, nu va face plângere împotriva protestatarilor implicaţi în incident.

”Eu nu intru în conflict, să plec cu declaraţii la Parchet şi aşa mai departe”, a adăugat deputatul social-democrat, precizând că îşi va repara singur autoturismul.

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că a deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă ce va fi înaintat Parchetului General, în cazul deputatului PSD Ioan Terea, care a susţinut că autoturismul i-a fost lovit de protestatari, aceştia din urmă declarând că parlamentarul a vrut să dea cu maşina peste ei.

”În jurul orei 21.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere care acţionau pentru fluidizarea traficului în zona Palatului Parlamentului, au intervenit deîndată la momentul în care au observat un incident rutier în care au fost implicate 3 persoane, doi pietoni şi un conducător auto. Toţi cei în cauză au fost conduşi la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri şi pentru a se stabili situaţia de fapt şi de drept”, a informat Poliţia Capitalei.

Ulterior, dosarul a fost trimis la Parchetul General, unde se fac investigaţii in rem.

Deputatul PSD a negat însă că ar fi intenţionat să-i acroşeze pe manifestanţi. ”Cum să-i acroşez? Cu partea laterală a maşinii? Că pe botul maşinii nu sunt niciun fel de urme, doar pe lateral stânga”, a spus, pentru MEDIAFAX, Terea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici