Ce sumă a fost alocată pentru drumul care leagă două judeţe din Moldova

Axa rutieră strategică 2: Botoşani – Iaşi va fi reabilitată cu fonduri europene în valoare de 68 de milioane de euro, peste 100 de km de drumuri judeţene urmând să fie modernizate, potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul Dezvoltării.

1596 afișări
Imaginea articolului Ce sumă a fost alocată pentru drumul care leagă două judeţe din Moldova

Ce sumă a fost alocată pentru drumul care leagă două judeţe din cea mai săracă regiune a ţării

După finalizarea lucrărilor de investiţii, care se vor desfăşura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite şi modernizate drumuri judeţene în lungime de peste 100 de km.

Proiectul vizează îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii de transport din zonă, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reţeaua TEN-T şi la polul de creştere Iaşi, beneficiarii săi fiind cei peste 54.000 de locuitori din cele 15 comune aflate de-a lungul traseului propus spre reabilitare, cei 650 de operatori economici locali, precum şi turiştii care vizitează regiunea.

Proiectul, cu titlul ”Regiunea Nord-Est – Axa Rutiera Strategica 2: Botoşani - Iaşi”, este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritate de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Zona vizată de drumul reabilitat se află în judeţele Botoşani şi Iaşi, regiunea Nord-Est, pe un segment care străbate localităţile: Blândeşti, Cerchejeni, Suliţa, Lunca, Cerneşti, Todireni, Dângeni, Mihălăşeni, Rediu, Râuşeni, Călăraşi, Albeşti, Truşeşti, Şipote şi Hăneşti.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici