Ce SUMĂ va primi Tibi Uşeriu, pentru performanţa obţinută săptămâna trecută, după ce a câştigat pentru a doua oară cel mai greu MARATON din lume

Consilierii judeţeni din Bistriţa-Năsăud au decis, miercuri, să îi acorde lui Tibi Uşeriu Premiul de Excelenţă al Judeţului Bistriţa-Năsăud, în valoare de 25.000 de lei pentru performanţa obţinută săptămâna trecută, după ce a câştigat pentru a doua oară cel mai greu maraton din lume.

2710 afișări
Imaginea articolului Ce SUMĂ va primi Tibi Uşeriu, pentru performanţa obţinută săptămâna trecută, după ce a câştigat pentru a doua oară cel mai greu MARATON din lume

Ce SUMĂ va primi Tibi Uşeriu, pentru performanţa obţinută săptămâna trecută, după ce a câştigat pentru a doua oară cel mai greu MARATON din lume

Tibi Uşeriu a câştigat pe 17 martie, pentru a doua oară, cel mai greu maraton din lume - Arctic Ultra 6633, fiind singurul român care a reuşit această performanţă. Pentru rezultatele obţinute consilierii judeţeni au decis să îl premieze cu o suma de 25.000 de lei.

Este pentru al doilea an când Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud îl răsplăteşte pe campionul Tibi Uşeriu cu Premiul de Excelenţă, banii şi diploma de excelenţă urmând să fie decernate într-un cadru festiv după întoarcerea sportivului în România.

“Sunt de acord că ceea ce a făcut Tibi Uşeriu merita cu mult mai mult. Şi eu mi-aş dori să îi dau 100.000 de euro pentru rezultatle obţinute, dar în urma analizelor făcute cu colegii mei şi în urma discuţiilor din cadrul comisie de nominalizare, s-a ajuns la această sumă. Este un gest pe care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud îl face ca o recompensă a eforturilor acestui om extraordinar care, eu cred că este mai mult decât un campion, este un om care inspiră, un om care reuşeşte să adune în jurul lui şi care are şi un istoric extrem de interesant. Poate fi un model pentru foarte multă lume, având în vedere că de fiecare dată pot să faci mai mult decât ceea ce ţi-ai propus”, a spus, în timpul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Şi după performanţa obţinută anul trecut Tibi Uşeriu a primit Premiul de Excelenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud, în valoare de 25.000, însă majoritatea banilor i-a donat pentru a ajuta un alt tânăr sportiv să îşi ducă visul mai departe.

Din banii primiţi anul trecut Tibi Uşeriu i-a cumpărat unui tânăr de 21 de ani, Alin Florin Cioancă, o bicicletă performantă şi tot echipamentul de care are nevoie pentru antrenament, tânărul fiind component al lotului olimpic şi participant la campionatul mondial de probe nordice pentru schi fond pentru juniori şi tineret. Tânărul se pregăteşte să participe la Jocurile Olimpice din 2018.

Tibu Uşeriu este aşteptat să se întoarcă de la Cercul Polar în noaptea de miercuri spre joi, urmând să ajungă pe aeroportul din Cluj la ora 0.50.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici