Ce tip de cazare preferă românii pentru vacanţa în Grecia şi Bulgaria

  • Imediat după ce măsurile de carantină şi izolare au fost ridicate, românii au cumpărat vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada
  • Aceştia preferă să se cazeze la hoteluri de trei şi patru stele
1506 afișări
Imaginea articolului Ce tip de cazare preferă românii pentru vacanţa în Grecia şi Bulgaria

Ce tip de cazare preferă românii pentru vacanţa din iunie

Imediat după ce măsurile de carantină şi izolare au fost ridicate, românii au cumpărat vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada, unde preferă hoteluri de trei şi patru stele. Sunt multe cereri pentru vile private, unde se reunesc în vacanţă cel puţin două familii.
 
Conform turoperatorului Paralela 45, sute de turişti din întreaga ţară pleacă în vacanţă în Grecia şi Bulgaria, începând din 15 iunie, odată cu eliminarea măsurii de carantină ori auto-izolare de 14 zile la întoarcerea în România şi redeschiderea graniţelor pentru turism în aceste ţări.
 
Primii turişti, mai multe familii din Bucureşti, au plecat în noaptea de duminică spre luni, ca să ajungă în punctele de frontieră când acestea se deschid pentru traficul de vacanţă.
 
Cele mai multe vânzări s-au făcut pentru vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada, unde turiştii preferă hoteluri de trei şi patru stele, cu sau fără mic dejun.
 
Vara aceasta, mai multe cereri faţă de anii trecuţi sunt pentru vile private, unde se reunesc în vacanţă cel puţin două familii. Cel mai mic preţ plătit de un cuplu pentru o săptămână în Grecia, cu cazarea într-un studio, este de 230-250 de euro.
 
În Bulgaria, turiştii îşi petrec vacanţa din iunie în Albena şi Nessebar, în special în hoteluri cu aqua park. O familie cu doi copii plăteşte de la 50 de euro/noapte/camera, în sistem all inclusive.
 
Pentru România, cele mai multe cereri de vacanţă sunt pentru litoral, fiind sezon estival, dar şi pentru zonele balneo ori munte, unde românii pot ajunge încă de la începutul lunii.
 
„Hotelurile de pe litoralul românesc respectă, de asemenea, toate standardele de igienă, siguranţă şi calitate pentru ca vacanţa să se desfăşoare în condiţii optime. Până la deschiderea restaurantelor, hotelierii au reamenajat terasele pentru a facilita servirea turiştilor. Indiferent că este vorba despre mic dejun, demipensiune sau all inclusive, masa este servită pe terasa hotelului, cu respectarea distanţării sociale. Pentru sejururi de cinci nopţi în luna iunie, turiştii au preferat hoteluri de trei stele din Mamaia, Neptun şi Jupiter, pentru care au plătit 463 de lei/persoană cu mic dejun şi 1.190 de lei/persoană cu all inclusive; hoteluri de două stele din Eforie Nord, la un tarif de 275 de lei/persoană”, arată turoperatorul.
 
„S-au făcut rezervări noi în ultimele săptămâni. Nu putem compara cu anul trecut, dar sunt într-un ritm care arată că oamenii de-abia aşteptau să plece în vacanţă, după ce au stat două luni în casă. Agentul lor de turism i-a informat despre condiţiile de călătorie cu maşina şi despre măsurile pentru siguranţa lor sanitară luate în zonele unde ajung, noi având datele de la partenerii noştri locali. Pentru primii turişti vacanţa a început deja”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.
 
Peste trei săptămâni, după ce Grecia deschide şi aeroporturile internaţionale, românii pot pleca şi în Creta şi Rhodos, cu zboruri charter.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici