Ce tipuri de mesaje va avea PSD la REFERENDUM. "Vom vorbi despre tradiţii, Coaliţia pentru Familie, Biserică"

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii lucrează în prezent la un slogan al campaniei de la referendumul pentru familie şi că mesajul unitar al PSD ar putea fi adoptat într-o şedinţă lărgită a conducerii partidului.

768 afișări
Imaginea articolului Ce tipuri de mesaje va avea PSD la REFERENDUM. "Vom vorbi despre tradiţii, Coaliţia pentru Familie, Biserică"

Ce tipuri de mesaje va avea PSD la REFERENDUM. "Vom vorbi despre tradiţii, Coaliţia pentru Familie, Biserică"

„Acum se lucrează la asta (la sloganul pe care îl va folosi PSD - n.r.), inclusiv la mesajul unitar al partidului pentru români. Probabil că textul cu mesajul va fi citit în CExN, discutat şi aprobat”, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, întrebat dacă PSD şi-a stabilit un slogan de campanie pentru referendum.

Acesta a adăugat că PSD va avea două tipuri de mesaje.

„Vor fi două tipuri de mesaje. Un mesaj standard, la nivel naţional, în care vom vorbi despre tradiţii, Coaliţia pentru Familie, Biserică, de ce susţinem noi acest referendum, de ce le cerem românilor să iasă la vot. Al doilea tip de mesaj va fi unul regional, pe specificul judeţului respectiv, pentru că unul este mesajul în Ţara Oaşului, altul este în Dobrogea”, a explicat social-democratul.

Secretarul general adjunct al PSD a menţionat că partidul va distribui flyere în perioada campaniei.

„Vom aplica strategia noastră <de la om la om>, adică toţi activiştii de partid din fiecare organizaţie locală, până la nivel de stradă, vor face un raport pentru discuţiile pe care le au cu oamenii. Vom face şi un flyer pentru campania de informare, vom avea apariţii în mass-media centrală şi locală pe acest subiect”, a completat Ştefănescu.

Românii vor fi întrebaţi la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunţat după şedinţa de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei. Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00.

Legea pentru revizuirea Constituíei, care redefineşte familia ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a fost publicată, marţí, în Monitorul Oficial.

CCR a stabilit, luni, că iniţiativa de rezivuire a Constituţiei, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi, respectă prevederile constituţionale. Senatul a adoptat, marţea trecută, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Referendumul a fost cerut de Coaliţia pentru Familie, iar iniţiativa semnată de 3 milioane de persoane "îşi propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de „soţi” în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituţia României ar putea să-l aducă în conturarea noţiunii de „familie”, a raportului dintre „familie” şi dreptul fundamental al bărbatului şi al femeii de a se căsători şi a întemeia o familie", potrivit expunerii de motive a actului normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici