Ce trebuie să faci în caz de cutremur? Pregătirea este esenţială pentru adulţi, dar şi pentru copii

  • O parte din clădirile din Capitală sunt gata să cadă
  • În perioada 1990-2017 s-au consolidat doar 20 de clădiri din miile afectate
  • ARCEN oferă cursuri de pregătire în caz de cutremur locuitorilor din Capitală
  • Mădălina, participant: „Nu eşti niciodată destul de pregătit pentru un cutremur”
716 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să faci în caz de cutremur? Pregătirea este esenţială pentru adulţi, dar şi pentru copii

Majoritatea oamenilor ştiu că în cazul unui cutremur nu trebuie sa coboare pe scări şi că e indicat să îşi găsească un loc protejat. Dar pentru a fi pregătiţi pentru un astfel de eveniment, există cursuri de instruire în caz de cutremur.

Alberto Groşescu este vicepreşedinte la Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate. El face cursuri de salvare în caz de cutremur atât pentru elevi, cât şi pentru adulţi.

„Care ar fi un loc potrivit în care ne putem adăposti, să nu stăm aproape de ferestre, de pereţii exteriori pentru că aceştia sunt primii care cedează. Explicăm comportamentul responsabil pe care fiecare dintre noi trebuie să îl aibă pentru a putea depăşi acest moment”, spune Alberto Groşescu, vicepreşedine ARCEN.

Şi Mădălina Bold a participat la aceste cursuri. Pentru ea au fost de mare ajutor. Spune că niciodată nu eşti destul de pregătit pentru o catastrofă.

„Mi-au arătat efectiv cum ar trebui să mă organizez sau ce ar trebui să am la îndemână în cazul în care se întâmplă să trec printr-un astfel de eveniment neplăcut”, povesteşte Mădălina.

Ea ştie cât de important este pentru elevi să fie informaţi şi pregătiţi în caz de cutremur chiar şi la şcoală. „Să pună în practică atunci când va fi posibil care este traseul de parcurs în şcoli, unde se pot strânge.”

Joi se împlinesc 44 de ani de la cel mai devastator cutremur pe care România l-a întâlnit. Magnitudinea cutremurului a fost de 7,3, iar seismul a lăsat în urmă mii de victime.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici