Cea mai mare greşeală pe care o poţi face după 15 mai. Epidemiolog român: "Putem ajunge la o stare chiar mai rea decât cea actuală"

  • Profesorul Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, avertizează cu privire la activităţile de după relaxarea restricţiilor
  • Acesta spune că o relaxare rapidă şi totală a oamenilor ar putea duce la o situaţie chiar mai gravă decât cea de până acum
  • "Ar fi o greşeală să credem că odată cu schimbarea unui set de măsuri cu un alt set de măsuri lucrurile se încheie", spune Emilian Popovici
11842 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare greşeală pe care o poţi face după 15 mai. Epidemiolog român: "Putem ajunge la o stare chiar mai rea decât cea actuală"

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face după 15 mai. Epidemiolog român: "Putem ajunge la o stare chiar mai rea decât cea actuală"

Relaxarea măsurilor de restricţie nu trebuie să fie confundată cu anularea lor definitivă, este avertismentul epidemiologului Emilian Popovici, vicepreşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie. El a vorbit pentru Deutsche Welle.
 
"Epidemia este în derulare – asta se vede din cifre, din numărul de infectaţi, din numărul deceselor", spune prof. dr. Emilian Popovici.
 
Specialist în epidemiologie şi profesor al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, Emilian Popovici spune că oamenii trebuie să rămână vigilenţi şi responsabili.
 
"Este o mare greşeală să credem că odată cu schimbarea unui set de măsuri cu alt set de măsuri, lucrurile s-au încheiat. Orice coborâre a gărzii, cum se spune în box, nu poate duce decât la revenirea la starea dinainte sau chiar la o stare mai rea decât înainte. Populaţia trebuie să fie responsabilă", a mai spus el pentru DW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici