Cea mai mare înşelătorie cu cupoane din istoria Americii. 12 ani de închisoare pentru Lori Ann Talens, creierul fraudei de 31 de milioane de dolari

  • Lori Ann Talens, 41 de ani, din Virginia Beach, a fost condamnată pentru cea mai mare înşelătorie cu cupoane din istoria americană.
  • Agenţii au găsit 13.000 de cupoane contrafăcute acasă la familia Talens, soţul jucând rol de complice.
  • „Mi-am dat seama că sunt un exemplu prost pentru cei trei copii ai mei. Voi regreta pentru tot restul vieţii”, s-a căit femeia, în instanţă.
29466 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare înşelătorie cu cupoane din istoria Americii. 12 ani de închisoare pentru Lori Ann Talens, creierul fraudei de 31 de milioane de dolari

Lori Ann Talens

America este o republică fondată pe cupoane. Cupoane de reducere care trebuie decupate şi care în alte ţări ajung în coşul de gunoi fără a fi citite, dar de cealaltă parte a Atlanticului sunt studiate, selectate şi adesea acumulate.

Pe această obsesie, Lori Ann Talens, în vârstă de 41 de ani, din Virginia Beach, a construit cea mai mare înşelătorie cu cupoane din istoria americană, o fraudă de 31,8 milioane de dolari care i-a adus un loc în Olimpul contrafacerilor, alături de legendarul Frank Abagnale. Jr., interpretat de Leonardo DiCaprio.

O înşelătorie, a subliniat procurorul din Virginia, Raj Parekh, „care a afectat consumatorii, comercianţii cu amănuntul şi producătorii din toată ţara, dar şi întreaga economie”.

Timp de peste trei ani, între aprilie 2017 şi mai 2020, Talens a decupat şi a lipit sigle, coduri de bare, imagini şi texte în computer, realizând mii de cupoane false, aproape de nedistincte de originalele, care ofereau reduceri excelente sau produse gratuite.

Apoi, le-a folosit sau le-a revândut cu ajutorul soţului, Pacifico Talens Jr., deja condamnat la 7 ani şi 3 luni de închisoare pentru „rolul său administrativ”: soţii ar fi câştigat 400.000 de dolari prin vânzarea falsului cupoane la aproximativ 2.000 de clienţi din toată ţara.

Doar unul dintre ei, identificat în documentele instanţei drept „entuziastul cupoanelor”, a descoperit înşelătoria şi a raportat cuplul la Centrul de informaţii despre cupoane, un organism non-profit angajat în lupta împotriva fraudei care a cumpărat tichetele, a constatat că sunt falsuri şi a avertizat inspectorii.

Aşa că imperiul MasterChef, porecla pe care au folosit-o pentru a proiecta şi vinde cupoane, s-a prăbuşit. La momentul percheziţiei, agenţii federali au găsit zeci de dovezi, inclusiv un tabel Excel care enumera mai mult de 13.000 de cupoane diferite şi cupoane contrafăcute în valoare de un milion de dolari, conform anchetei.

„Mi-e profund ruşine de modul în care m-am comportat”, s-a scuzat Lori, înainte de sentinţă. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici