Cea mai scăzută temperatură din ţară din această toamnă - minus 11 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară din această toamnă, de minus 11 grade Celsius, s-a înregistrat duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, noiembrie debutând cu temperaturi sub limita îngheţului în întreaga zonă joasă a Transilvaniei.

148 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din ţară din această toamnă - minus 11 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară din această toamnă - minus 11 grade Celsius, la Miercurea Ciuc (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, în jurul orei 6.00, mercurul a coborât în termometrele de la Staţia Meteo Miercurea Ciuc până la minus 11 grade Celsius, valoare termică ce s-a menţinut sub limita gerului până în jurul orei 7.00, iar la sol a fost îngheţ.

Dimineaţa de duminică a fost rece în toate localităţile din judeţul Harghita, unde valorile termice minime au fost exclusiv negative şi au atins minus 9 grade Celsius în municipiul Topliţa, minus 8 grade Celsius la Joseni şi minus 4 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc, cel mai cald - minus 3 grade - fiind la Vârful Bucin.

Meteorologul Ilie Mojic de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu a declarat corespondentului MEDIAFAX că prima zi a lunii noiembrie a debutat cu temperaturi sub limita îngheţului în întreaga zonă joasă a Transilvaniei, în vreme ce la munte s-au înregistrat chiar şi valori termice minime pozitive.

Astfel, cel mai frig în judeţul Covasna, minus 10 grade Celsius, a fost, duminică, la Întorsura Buzăului, iar cel mai cald, minus 4 grade Celsius, pe vârful Lăcăuţi, în timp ce în judeţul Braşov cel mai frig, minus 7 grade Celsius, a fost în municipiul Braşov, iar cel mai cald, minus 3 grade Celsius, la Vârful Omu.

În judeţul Alba, temperaturile minime ale dimineţii de duminică au fost cuprinse între minus 6 grade Celsius la Câmpeni şi 2 grade cu plus la Roşia Montana, în judeţul Sibiu au fost minus 6 grade Celsius la Dumbrăveni şi un grad la Bâlea Lac, iar în judeţul Mureş cea mai scăzută temperatură, de minus 6 grade Celsius, s-a înregistrat la Târgu Mureş şi cea mai ridicată, de 2,3 grade, la Târnăveni.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temperatura de minus 11 grade Celsius, măsurată la Miercurea Ciuc, a fost cea mai scăzută din ţară.

Minima absolută a lunii noiembrie, în judeţul Harghita, a fost de minus 27,5 grade Celsius şi s-a înregistrat în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar maxima absolută, de 22 grade Celsius, a fost consemnată în anul 2004, în acelaşi oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici