Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc şi Topliţa

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius, s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, la Miercurea Ciuc şi la Topliţa, în judeţul Harghita.

364 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc şi Topliţa

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc şi Topliţa

Meteorologii spun că temperatura a coborât continuu, cu câte un grad Celsius, încă din cursul serii de marţi, până miercuri la ora 6.30, când la staţia meteo de la Topliţa a fost măsurată valoarea termică de minus 10 grade Celsius, care s-a menţionut timp de o oră.

Aceeaşi temperatură s-a înregistrat şi în municipiul reşedinţă al judeţului, Miercurea Ciuc, la ora 7.30.

Meteotrologul Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a precizat că această valoare termică este cea mai scăzută din ţară, în acest sezon, exceptând zonele înalte, nelocuite.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în data de 5 noiembrie 2013, în aceeaşi localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici