Cei 14 acuzaţi în cazul Ciorogârla rămân în arest. Eugen Preda a ameninţat anchetatorii

Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă în cazul celor 14 persoane acuzate de furtul armelor de la unitatea militară din Ciorogârla şi de trafic de droguri.

396 afișări
Imaginea articolului Cei 14 acuzaţi în cazul Ciorogârla rămân în arest. Eugen Preda a ameninţat anchetatorii

Eugen Preda şi Adrian Mincu au ameninţat anchetatorii (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Instanţa a admis cererea procurorilor de prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pentru Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe.

Procurorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare arătând că aceştia prezintă pericol concret pentru ordinea publică, mai ales că Eugen Presa şi Adrian Mincu au ameninţat organele de urmărire penală, demonstrând că perioada petrecută în arest nu a avut niciun efect asupra inculpaţilor şi că prin punerea în libertate există pericolul ca inculpaţii să influenţeze aflarea adevărului prin influenţarea martorilor şi experţilor.

Pe 2 februarie, Euden Preda ar fi afirmat: "Să-i spuneţi procurorului că dacă voi fi condamnat toată lumea o să plătească", referindu-se la toţi participanţii la urmărirea penală şi la judecată, pe care îi ameninţă în mod direct cu răzbunarea.

Mai mult, în 26 ianuarie, Adrian Mincu a adresat ameninţări organelor de poliţie, afirmând: "Degeaba purtaţi cagule, pentru că oricum ştiu cine sunteţi şi unde staţi. Ştiu şi cu ce maşină mergeţi ….. ştiu tot", sugerând că după eliberare va folosi aceste informaţii, adică se va răzbuna pe poliţişti.

"Prin gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite şi reacţia publicului la asemenea gen de infracţiuni se creează o stare de nelinişte capabilă să justifice luarea măsurii arestării preventive a inculpaţilor, fiind îndeplinite astfel şi prevederile din Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale", a arătat procurorul în faţa instanţei.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în acest caz.

În 28 decembrie 2009, instanţa Tribunalului Bucureşti i-a arestat preventiv, pentru 29 de zile, pe Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe. Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, a fost lăsat în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici