Cei doi români arestaţi în Bulgaria au fost eliberaţi

Directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin Octavian Nichita, şi un alt român, Ionuţ Pânzaru, arestaţi şi acuzaţi de vătămare şi obstrucţionarea activităţii agenţilor de poliţie în urma unui scandal în Bulgaria, au fost eliberaţi, după ce o instanţă bulgară a decis ridicarea măsurii luate împotriva lor.

53 afișări
Imaginea articolului Cei doi români arestaţi în Bulgaria au fost eliberaţi

Cei doi români arestaţi în Bulgaria au fost eliberaţi

Consulul României la Sofia, Marius Dilof, a declarat, luni seară agenţiei MEDIAFAX că cei doi români arestaţi sâmbătă seară pentru 72 de ore vor fi puşi imediat în libertate şi că asupra lor nu mai există nicio măsură de interdicţie.

"Cei doi au fost puşi în libertate. În cazul lor a fost anulată inclusiv măsura de reţinere pentru 72 de ore", a declarat Dilof, adăugând că măsura eliberării este executorie de îndată.

Potrivit oficialului român, Nichita va trebui să plătească o garanţie de 5.000 de leva, reprezentând aproximativ 2.600 de euro, iar Pânzaru suma de 3.000 de leva, adică aproape 1.600 de euro.

"Va fi un proces şi banii le vor fi returnaţi dacă vor fi găsiţi nevinovaţi. Important este că cei doi vor petrece noaptea în libertate alături de cei dragi şi că nu există nici o măsură de interdicţie pe numele lor", a declarat consulul, care, alături de ataşatul de interne al României în Bulgaria, Aurel Georgescu, a luat parte la întregul proces.

La aflarea veştii, familia lui Pânzaru a mulţumit Ambasadei la Sofia pentru sprijinul acordat în eforturile de eliberare.

Cei doi au fost puşi în libertate după ce o instanţă din Veliko Târnovo a judecat o cerere de arestare a celor doi formulată de procurorii bulgari.

Directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin Octavian Nichita, împreună cu un alt român, Ionuţ Pânzaru, au fost puşi sub acuzare în Bulgaria şi au fost arestaţi pentru 72 de ore după ce au intrat într-un conflict cu membrii dispozitivului de securitate al preşedintelui Parlamentului bulgar.

Ambasada României la Sofia a transmis, luni dimineaţă, o notă verbală către MAE bulgar cerând eliberarea directorului Rompetrol Bulgaria şi a celuilalt român.

Cei doi români sunt acuzaţi de vătămare şi obstrucţionarea intervenţiei agenţilor de poliţie. Ei au fost reţinuţi la Arbanasi, în apropiere de Veliko Târnovo, în noaptea de vineri spre sâmbătă, când au intrat într-un conflict cu membrii gărzii de securitate a preşedintelui Parlamentului bulgar, Ţeţka Ţaceva.

Cele două persoane, aflate în stare de ebrietate, conform poliţiştilor, ar fi încercat să intre în restaurantul Winepalace, care era rezervat pentru Ţaceva şi organizatorii şi oaspeţii oficiali ai festivalului Stage of the Ages, care se desfăşoară la Veliko Târnovo.

După ce le-a fost refuzat accesul în restaurant, cei doi români ar fi atacat gărzile de securitate ale preşedintei Parlamentului, care au chemat poliţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici