Cei doi suspecţi în cazul crimei de la Călăraşi şi-au premeditat fapta cu cel puţin o săptămână înainte / Concluziile anchetatorilor

Cei doi suspecţi ai crimei din Călăraşi şi-au premeditat fapta cu cel puţin o săptămână înainte. Tinerii intenţionau să fure o maşină şi sumele de bani aflate asupra victimelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4347 afișări
Imaginea articolului Cei doi suspecţi în cazul crimei de la Călăraşi şi-au premeditat fapta cu cel puţin o săptămână înainte / Concluziile anchetatorilor

Cei doi suspecţi în cazul crimei de la Călăraşi şi-au premeditat fapta cu cel puţin o săptămână înainte / Concluziile anchetatorilor

Anchetatorii au declarat, sâmbătă, că cei doi, minori la data comiterii crimei, şi-au recunoscut faptele, fiind reţinuţi şi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

”A fost un caz greu. O anchetă complicată. Am plecat de la foarte puţine elemente, cercetarea la faţa locului conducând la mai multe piste. Pe parcursul celor şase zile, de la săvârşirea faptei până la prinderea autorilor, fiind desfăşurată o gamă largă de activităţi, sute de audieri, sute de investigaţii. Nimeni nu a stat până am reuşit să-i prindem”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, comandantul Poliţiei Judeţene Călăraşi, comisarul şef Marian Iorga.

Potrivit acestuia, fapta celor doi a fost premeditată, mobilul acţiunii lor fiind sustragerea unui autoturism şi a eventualelor sume de bani aflate asupra victimelor.

”Cei doi şi-au premeditat fapta şi s-au pregătit, achiziţionând câte un cuţit fiecare. (…) Ei s-au pregătit cel puţin o săptămână”, a spus şeful IPJ Călăraşi.

Tinerii erau minori la data comiterii faptei, dar între timp unul dintre ei a împlinit vârsta majoratului. Ei sunt elevi, unul în clasa a X-a, iar celălalt în a XII-a, la unităţi de învăţământ din judeţ şi, potrivit anchetatorilor, locuiesc în apropiere, nu provin din familii dezorganizate şi nici nu au antecedente penale.

Cei doi vor fi supuşi unor expertize psihiatrice pentru a li se stabili discernământul, dată fiind gravitatea faptei şi a comportamentului ulterior, potrivit comisarului şef Marian Iorga.

”Imediat după faptă s-au întors la domicilii ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Şi-au reluat viaţa în mod normal, mergând la şcoală şi toate celelalte”, a afirmat sursa citată.

Conform anchetatorilor, omorul a fost comis de băiatul mai mare, iar cel de 16 ani a lovit-o pe femeie. În cursul zilei de vineri ei au fost audiaţi, recunoscându-şi faptele în totalitate. S-a dispus reţinerea lor, sub acuzaţiile de omor, respectiv tentativă la omor calificat.

Ei au fost duşi, sâmbătă, în faţa unei instanţe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, magistraţii rămânând în pronunţare.

Vinerea trecută, în judeţul Călăraşi, un şofer a luat la ocazie doi tineri necunoscuţi din comuna Dragalina, iar la destinaţie aceştia l-au tăiat în zona gâtului, provocându-i decesul, şi au înjunghiat-o pe soţia acestuia, pasageră în autoturism.

Paramedicii care au intervenit pentru salvarea celor doi soţi au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că au găsit două persoane înjunghiate, ambii cu răni la gât.

Femeia, în vârstă de 55 de ani, era în stare stabilă şi a fost transportată pentru îngrijiri medicale la Spitalul din Călăraşi. Bărbatul, de 58 de ani, era în stop cardio-respirator, iar pentru el nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici