Cei doi suspecţi în cazul jafului din pasul Gutâi, arestaţi preventiv

Cei doi suspecţi în cazul maşinii de valori jefuite anul trecut, în Pasul Gutâi, au fost arestaţi preventiv, miercuri seară, de judecătorii Tribunalului Maramureş, care au emis pe numele lor mandate pentru o perioadă de 29 de zile.

61 afișări
Imaginea articolului Cei doi suspecţi în cazul jafului din pasul Gutâi, arestaţi preventiv

Cei doi suspecţi în cazul jafului din pasul Gutâi, arestaţi preventiv (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Decizia Tribunalului Maramureş de arestare preventivă a celor doi pentru 29 de zile a fost pronunţată într-o şedinţă publică.

Băimăreanul Ioan Ursuţ nu a făcut recurs la sentinţa Tribunalului Maramureş, dar celălalt suspect, un cetăţean italian de 33 de ani, a anunţat că va ataca sentinţa.

Anchetatorii au declarat că împotriva celor doi sunt probe suficiente care să îi lege de caz şi au precizat că există şi alte persoane suspecte, fără a oferi detalii, pentru a nu prejudicia ancheta.

Potrivit şefului Poliţiei Judeţene Maramureş, Ioan Isac, prejudiciul în cazul jafului armat din Pasul Gutâi este de patru milioane de lei.

Acesta a spus că la reţinerea celor doi au participat poliţişti din mai multe structuri ale MAI, cei doi fiind reţinuţi în judeţul Satu Mare, în zona Negreşti-Oaş.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi erau puşi sub urmărire de la începutul anului, iar în momentul în care au fost reţinuţi pregăteau un nou jaf, ei plecând în urmărirea unei maşini G4S în zona Negreşti-Oaş, din judeţul Satu Mare.

Agenţii firmei de transport valori au observat că sunt urmăriţi şi au anunţat prin 112, iar atunci au acţionat forţele de intervenţie care i-au reţinut pe cei doi, au adăugat sursele.

Anchetatorii au fost conduşi spre prinderea celor doi suspecţi de către mama băimăreanului, care a depus o sumă mare de bani la o bancă, în cursul săptămânii trecute.

Românul suspectat alături de un cetăţean italian în cazul maşinii de valori jefuite anul trecut, în Pasul Gutâi, a mai fost condamnat pentru omor şi tentativă la această infracţiune, el evadând de trei ori din închisorile suedeze şi o dată din Italia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse din rândul anchetatorilor au arătat că Ioan Ursuţ era plecat din ţară de mai mulţi ani şi a avut probleme cu justiţia în ţară şi în străinătate

În 15 septembrie 2009, o maşină de transport valori a fost atacată într-o zonă izolată din Pasul Gutâi, de către mai multe persoane care au furat o sumă foarte mare de bani, totodată, fiind furate şi armele angajaţilor firmei căreia îi aparţine autovehiculul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici