Cei zece răniţi aduşi cu o aeronavă din Ucraina, transportaţi la Spitalul Militar din Bucureşti

Cei zece răniţi din Ucraina au fost aduşi cu o aeronavă, miercuri după-amiază, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, toţi fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucureşti.

941 afișări
Imaginea articolului Cei zece răniţi aduşi cu o aeronavă din Ucraina, transportaţi la Spitalul Militar din Bucureşti

Zece militari ucraineni răniţi vor fi aduşi miercuri în România pentru a fi spitalizaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Marius Dumbraveanu)

Cei zece răniţi au fost aduşi la Baza 90 Transport Aerian cu o o aeronavă militară C-27J Spartan.

Cele zece persoane rănite în conflictul militar din Ucraina au fost preluate de la baza aeriană de ambulanţe şi transportate la Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde vor fi evaluate de medici. În urma investigaţiilor, în funcţie de gravitatea leziunilor, răniţii vor fi repartizaţi în secţiile de specialitate ale unităţii medicale.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, miercuri dimineaţă, că în jurul orei 16.00 la Baza 90 Transport Aerian va ateriza o aeronavă militară C-27J Spartan care va avea la bord zece militari ucraineni răniţi, care vor beneficia de tratament şi recuperare în România.

Ministrul Mircea Duşă afirma, recent, că mai mulţi medici români au mers la Kiev, în Ucraina, pentru trierea răniţilor, iar zece dintre aceştia vor fi aduşi şi trataţi în spitale militare din România.

”Au fost medicii militari la Kiev, au făcut trierea pacienţilor, sigur că urmează ca pe cale diplomatică să rezolvăm problemele actelor de identitate ale răniţilor pe care urmează să-i aducem în România. Am înţeles că zece persoane au fost pregătite pentru a fi aduse şi tratate în Spitalul Militar din Bucureşti şi în alte spitale militare din ţară”, afirma Mircea Duşa.

Pe lângă Spitalul Militar Central din Bucureşti (foto), reţeaua medicală a MApN cuprinde alte zece spitale militare, la Focşani, Galaţi, Constanţa, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Braşov, Craiova, Timişoara şi Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici