Ceilalţi zece suspecţi în cazul reţelei de trafic de droguri din Sibiu şi Bucureşti, arestaţi

Celelalte zece persoane suspectate în cazul reţelei de trafic de droguri destructurată în urma unor descinderi făcute, săptămâna trecută, la Sibiu şi Bucureşti au fost arestate preventiv de Curtea de Apel Alba Iulia, astfel că în prezent toţi cei 21 de suspecţi în acest caz sunt cercetaţi în arest.

895 afișări
Imaginea articolului Ceilalţi zece suspecţi în cazul reţelei de trafic de droguri din Sibiu şi Bucureşti, arestaţi

Ceilalţi zece suspecţi în cazul reţelei de trafic de droguri din Sibiu şi Bucureşti, arestaţi (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că magistraţii au judecat, marţi, contestaţiile depuse atât de procurorii DIICOT Sibiu, cât şi de unii dintre suspecţii în dosarul privind reţeaua de traficanţi de droguri din Sibiu şi Bucureşti.

Muntean a spus că Tribunalul Sibiu a dispus, iniţial, arestarea preventivă pentru 11 dintre suspecţi, pentru alţi şase - arest la domiciliu, iar pentru restul de patru - măsura controlului judiciar.

El a adăugat că procurorii DIICOT Sibiu au făcut contestaţie pentru cele şase persoane arestate la domiciliu şi pentru cele patru care au primit măsura controlului judiciar, iar Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia DIICOT şi a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile şi pentru acestea.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, totodată, contestaţiile celor 11 inculpaţi în cazul cărora a fost instituită măsura arestării preventive de către Tribunalul Sibiu.

"Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât toţi cei 21 de inculpaţi vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv", a precizat Cosmin Muntean.

Un număr de 21 de persoane au fost reţinute, săptămâna trecută, de procurorii DIICOT Sibiu, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi pentru constituirea unui grup infracţional, în urma a 32 de percheziţii făcute la adrese din Sibiu şi Bucureşti.

Ulterior, din cei 21 de suspecţi, 11 au fost arestaţi preventiv, alte şase persoane fiind plasate în arest la domiciliu şi patru cercetate sub control judiciar.

Potrivit şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sibiu, Sebastian Veştemean, membrii grupării acţionau în Sibiu şi Bucureşti, iar drogurile erau vândute pe stradă şi în diferite localuri, la clienţi tineri, cu vârste de până la 30 de ani. În urma percheziţiilor, au fost confiscate sume de bani şi cantităţi însemnate de droguri de la domiciliile suspecţilor, şi anume canabis, droguri etnobotanice şi droguri sintetice.

Sebastian Veştemean preciza că grupul infracţional s-a dezvoltat începând din ianuarie 2013, după destructurarea altei reţele din municipiul Sibiu.

Surse din cadrul anchetei precizau, corespondentului MEDIAFAX, că în urma percheziţiilor au fost confiscate şapte maşini de lux, patru kilograme de droguri şi aproape 150.000 de lei, atât de la Sibiu, cât şi de la Bucureşti.

Gramul de canabis se vindea cu preţuri pornind de la 50 de lei, iar în Sibiu zona de desfăşurare era cartierul Valea Aurie.

Drogurile erau introduse în ţară în colete cu valoare mică, iar reţeaua din Sibiu se aproviziona de la cea din Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, suspecţii aduceau drogurile din China şi se foloseau mai apoi de firme fantomă pentru a le trimite la diferite destinaţii din România.

Surse judiciare declarau, luni, corespondentului MEDIAFAX că reţeaua de traficanţi era condusă de Adrian Tănase, un tânăr de 24 de ani din Capitală.

Sursele citate precizau că, într-un an, reţeaua a vândut droguri de 1,5 milioane de lei, vânzările mari fiind asigurate de faptul că doritorii aflaseră că Adrian Tănase cumpăra marfa direct din China, unde a şi fost pentru a parafa înţelegerea. "Se aflase pe piaţă că marfa era de calitate, fiind adusă direct de la chinezi. Adrian Tănase a fost în China şi a stabilit termenii afacerii, lucru pe care nu oricine îl poate face", spuneau sursele citate.

Potrivit acestora, circa un milion de lei din totalul afacerilor reţelei a fost încasat de către Adrian Tănase, de la locuinţa căruia au fost ridicate, în urma percheziţiilor, trei kilograme de substanţe etnobotanice, bani şi un autoturism de lux.

Anchetatorii au stabilit că drogurile erau aduse în ţară prin diferite firme de curierat, fiind trimise pentru societăţi care se desfiinţau după câteva tranzacţii şi cu ajutorul unor acte de identitate false sau ale unor persoane care decedaseră.

În total, reţeaua a expediat 3.700 de colete, începând din ianuarie 2013, din care 2.400 au fost trimise de Adrian Tănase, care gestiona reţeaua de la domiciliu, făcând afacerile prin intermediul calculatorului.

"În aceste condiţii, este ciudat că a primit arest la domiciliu, când s-a demonstrat că de acasă coordona întreaga reţea. E clar că s-a considerat că reprezintă un pericol social din moment ce a primit arest, dar ar trebui schimbat în arest preventiv, şi nu la domiciliu", declarau sursele citate.

Potrivit acestora, procurorii DIICOT au şi contestat măsura arestării la domiciliu, iar în urma deciziei Curţii de Apel Alba Iulia de marţi tânărul a fost arestat preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici