Cel care a propus-o pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA este convins că avizul CSM pentru ea va fi negativ. Ce va face în continuare Tudorel Toader

Tudorel Toader a declarat că este convins că Secţia pentru procurori a CSM va aviza negativ propunerea ca Adina Florea să fie noul şef al DNA, însă ministrul a subliniat că indiferent de opinia procurorilor din Consiliu, tot va trimite la Klaus Iohannis candidatura.

2707 afișări
Imaginea articolului Cel care a propus-o pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA este convins că avizul CSM pentru ea va fi negativ. Ce va face în continuare Tudorel Toader

Cel care a propus-o pe Adina Florea pentru postul de şef al DNA este convins că avizul CSM pentru ea va fi negativ. Ce va face în continuare Tudeorel Toader

„Nu am propus la şefia DNA pe cel care a avut cel mai riguros şi frumos program managerial. (...) Doamna procuror propusă pentru şefia DNA, prin conţinutul dosarului, experienţa profesinală şi prin modalitatea în care săa prezentat la interviu, în care a expus bunele şi mai bunele ale DNA, măsurile propuse au convins comisia că dânsa este cea care trebuie să fie desemnată candidată pentru şefia DNA. (...) Sigur procurorii CSM nu vor primi favorabil afirmaţia mea, dar indiferent de avizul dansilor, voi continua proc si voi trimite la preşedinte spre nominalizare candidatura doamnei procuror. E un aviz consultativ. Eu îi cunosc pe procurorii din CSM, îi respect în limitele cuvenite, dar uneori am şi eu rezerve”, a spus ministrul Tudorel Toader, la Antena3.

Ministrul Justiţiei a spus că este convins că avizul procurorilor CSM va fi unul negativ: „Aştept momentul când va fi audiată, voi fi prezent, aştept ca dânşii să delibereze şi să dea avizul cel mai adecvat situaţiei în care doamna se va prezenta. Cred cu toată convingerea că avizul va fi negativ, dar imediat ce îl primesc trimit la preşedinte candidatura”.

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat calendarul privind examinarea Adinei Florea la conducerea DNA, interviul în faţa Secţiei urmând a fi susţinut pe 27 septembrie, iar avizul să fie transmis ministerului Justiţiei pe 2 octombrie.

Potrivit ordinii de zi soluţionate a şedinţei, "Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului justiţiei de avizare a numirii doamnei FLOREA ADINA, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după cum urmează:

07.09.2018 - punerea în dezbatere publică a proiectului de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturii;

27.09.2018 - analizarea rezultatului demersului anterior şi intervievarea candidatei;

02.10.2018 - transmiterea avizului către Ministerul Justiţiei".

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA, a anunţat, joi, Ministerul Justiţiei. Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Înainte de această funcţie, ea a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Ea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici