Video Cel de-al şaptelea turist blocat în Munţii Bucegi, recuperat după o intervenţie de şase ore: "Nu aveau ce căuta pe acolo. Nu este traseu pentru schiori"

Jandarmii montani din Sinaia au reuşit să-l recupereze şi pe cel de-al şaptelea turist blocat în Munţii Bucegi, după o intervenţie de şase ore. Şapte turişti au fost salvaţi în total, după ce au schiat pe un traseu nemarcat şi au rămas blocaţi pe Valea Peleşului.

1475 afișări

Potrivit Jandarmeriei Prahova, cel de-al şaptelea turist este cel care a alertat primul apel serviciile de intervenţie, după ce a rămas blocat pe un traseu neschiabil, între Cota 2000-Cota 1500, în zona Canionului Peleşului din Munţii Bucegi.

Acesta a coborât pe un traseu nemarcat şi a rămas blocat din cauza zăpezii mari şi a ceţii.

Ulterior, pe acelaşi traseu au rămas blocaţi alţi şase schiori.

”Nu aveau ce căuta pe acolo. Nu este traseu pentru schiori. Au rămas blocaţi din cauza zăpezii mari, a ceţii şi a terenului stâncos”, declara şeful Jandarmeriei Prahova, Liviu Coman.

Jandarmii au avut şi ei probleme din cauza zăpezii, patru dintre ei reuşind să ajungă până la aproximativ 250 -300 de metri de locul semnalat de turişti, însă nu au mai putut înainta. Duminică seara, şase dintre turiştii blocaţi pe Valea Peleşului au fost recuperaţi, iar cel de-al şaptelea, un bărbat din Bucureşti, după o intervenţie de şase ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici