Cel mai controversat POD din Bucureşti, departe de reabilitare. Firea: Nici acum nu ni s-a transferat de la CFR

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că Podul Constanţa, aflat în administrarea Ministerului Transportului-CFR, nu a fost transferat nici acum la Primăria Capitalei, astfel încât Municipalitatea să pornească reabilitarea acestui imobil degradat.

2099 afișări
Imaginea articolului Cel mai controversat POD din Bucureşti, departe de reabilitare. Firea: Nici acum nu ni s-a transferat de la CFR

Un pod important din Bucureşti, departe de reabilitare. Firea: Nici acum nu ni s-a transferat de la CFR

„Podul Constanţa nu ni s-a transferat de la Ministerul Transporturilor. Atât eu cât şi primarul Sectorului 1 suntem îngrijoraţi de situaţia acestui pod. Ministerul trebuie să dea aprobarea pentru transfer, în cazul acesta e vorba de CFR”, a declarat, vineri, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă, precizând faptul că Municipalitatea nu poate interveni la un imobil care se află în administrarea unei alte instituţii.

PMB a cerut, în luna mai, ca acest pod să treacă din administrarea Ministerului Transporturilor în cea a Municipalităţii, ca să poată fi reparat şi cu fonduri de la bugetul local, ulterior fiind semnat în acest sens, tot în mai, un protocol între CFR şi municipalitate.

După aproape 5 luni, în septembrie, CFR a trimis actul înapoi la PMB, pentru modificare, pe motiv că în primul proiect nu se specifica faptul că după reparaţii podul trebuie să treacă tot la Ministerul Transporturilor, pentru că face parte din infrastructura CFR.

Din cauza birocraţiei, refacerea acestui pod, aflat într-o stare foarte avansată de degradare, este în prezent blocată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici