Cel mai mare adăpost de animale din Galaţi, în pericol din cauza coronavirusului

Reprezentanţii celui mai mare adăpost pentru animale fără stăpân din judeţul Galaţi spun că animalele ar putea rămâne fără mâncare, deoarece au mari probleme legate de aprovizionarea cu alimente. De asemenea, aceştia spun că nu găsesc nici materiale de protecţie, dezinfectanţi sau voluntari.

306 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare adăpost de animale din Galaţi, în pericol din cauza coronavirusului

Cel mai mare adăpost de animale din Galaţi, în pericol din cauza coronavirusului

În mod normal, adăpostul de animale din Galaţi primeşte resturi de la mai multe restaurante din Galaţi. Din cauza epidemiei, acestea s-au închis, astfel încât adăpostul a rămas fără principala sursă de aprovizionare cu hrană. Varianta este să cumpere mâncare uscată de la magazinele specializate, însă preţurile depăşesc cu mult bugetul organizaţiei care administrează centrul.

„Pandemia de coronavirus afectează adăpostul de animale <Ajutaţi-l pe Lăbuş>. Suntem îngrijoraţi pentru cele 800 de animale pe care le avem în grijă. Animalele sunt dependente de noi: au nevoie de hrană în permanenţă şi de îngrijire. Nu le putem lăsa în voia sorţii şi deja suntem în impas cu aprovizionarea. Furnizorii de alimente încep să intre în regres. Cei de la care primeam resturi de pui, oase, ne-au anunţat că au închis restaurantele. Asta înseamnă că trebuie să hrănim câinii doar cu mâncare uscată, boabe. O tonă de mâncare ne costă 2.500 de lei, ajunge doar patru zile pentru cei 800 de câini. Le dăm o singură dată pe zi, 300 de grame. Pentru a asigura mâncarea pe o lună avem nevoie de peste 4000 de euro”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corina Grigore, administratorul adăpostului.

Probleme sunt şi cu voluntarii care până recent participau la activităţile din adăpostul de animale. Tot din cauza epidemiei, aceştia nu mai vin la padocul situat la ieşirea din oraşul Galaţi.

În plus, adăpostului îi lipsesc măştile şi mănuşile pentru angajaţi, dar şi materialele folosite la curăţenie.

„Avem probleme şi cu angajaţii. Sunt foarte puţini, voluntarii nu mai vin deloc din cauza coronavirusului. Pentru angajaţi avem nevoie de măşti, dezinfectant şi materiale sanitare. Suntem în impas, dar nu vrem să ne gândim la ce este mai rău. Animalele ne au doar pe noi. Nu putem lăsa 800 de suflete fără hrană, apă şi îngrijire", a precizat Corina Grigore.

Reprezentanţii adăpostului de animale solicită ajutorul comunităţii pentru a depăşi perioada de criză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici