Cel mai mare diamant roz găsit în ultimii 300 de ani

„Lulo Rose” este o piatră de 170 de carate şi cântăreşte 34 de grame.

1537 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare diamant roz găsit în ultimii 300 de ani

Cel mai mare diamant roz găsit în ultimii 300 de ani

Angola sărbătoreşte noul său diamant roz, „Lulo Rose”. Piatra de 170 de carate, numită după mina în care a fost găsită. Cântăreşte 34 de grame şi este cea mai mare descoperire din ultimii 300 de ani, după diamantul Daria-i-Noor de 185 de carate, transmite BBC.

„Lulo Rose” este un diamant de tip 2a, ceea ce înseamnă că are puţine sau deloc impurităţi. „Diamantul roz spectaculos recuperat din Lulo continuă să evidenţieze Angola ca un jucător important pe scena mondială”, a declarat Diamantino Azevedo, ministrul resurselor minerale din Angola. Piatra este al 5-lea cel mai mare diamant recuperat din mina Lulo, operată de compania australiană Lucapa Diamond şi de guvernul angolez.

Diamante similare au fost vândute cu zeci de milioane de dolari în trecut, cel supranumit „Pink Sta'r” cumpărat la o licitaţie din Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari în 2017.

Cel mai mare diamant roz cunoscut este Daria. Noor, descoperit în India şi despre care experţii cred că a fost tăiat dintr-o piatră şi mai mare, în timp ce recordul în rândul diamantelor brute îi aparţine Cullinanului, cu 3.107 carate şi peste jumătate de kilogram.

Găsit în Africa de Sud în 1905, a fost tăiat în 105 pietre diferite, dintre care cea mai mare face parte din bijuteriile coroanei Marii Britanii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici