Cel mai mare pelerinaj ortodox: Peste 220.000 de persoane s-au închinat la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva

Peste 220.000 de persoane au trecut prin curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi până marţi seara ca să se închine la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva. Credincioşii au putut anul acesta să se roage şi la moaştele Sfântului Spiridon, aduse special din Corfu pentru hramul de la Iaşi.

378 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare pelerinaj ortodox: Peste 220.000 de persoane s-au închinat la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva

Cel mai mare pelerinaj ortodox: Peste 220.000 de persoane s-au închinat la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva

Potrivit organizatorilor, peste 220.000 de persoane au trecut, până marţi seara, pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva din curtea Catedralei Mitropolitane din iaşi. Organizatorii vorbesc despre un record înregistrat în acest an.

„Un număr foarte mare de pelerini, o situaţie oarecum fără precedent. Este şi multă oboseală şi mult efort organizatoric. Toate sunt puse în umbră de această evlavie a pelerinilor, de această lecţie pe care ne-o oferă ei – de iertare, de jertfă, încât nu ne mai rămâne până la urmă decât bucuria, bucuria că oamenii îi mai caută pe sfinţi, îi mai cinstesc pe sfinţi, că doresc să urmeze exemplul sfinţilor. Rămâne să gustăm şi noi din această bucurie, pentru că oboseala trece, bucuria rămâne", a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Dacă în ceilalţi ani racla cu moaştele Cuvioasei era dusă înapoi în Catedrală în noaptea dintre 14 şi 15 octombrie, numărul mare de credincioşi a făcut ca pelerinajul de la Iaşi să continue şi în 15 octombrie.

„Nu cred că există un precedent, cel puţin nu în ultimii ani. N-am putut introduce racla cu sfintele moaşte în Catedrală. Cu siguranţă a contat şi faptul că au rămas moaştele Sf. Ierarh Spiridon. Se cuvenea să rămână pentru cei din Iaşi care i-au lăsat pe cei veniţi de la distanţă", a mai spus Sturzu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici